Rihanna
Profimedia //

Rihanna

Pjevačica, biznis mogul, glumica, te jednostavno rečeno jedna od najvećih modnih ikona modernog doba. Rihanna od svoje prve pojave na Met Gali nije imala grešku, a šuška se kako će nas i ove godine iznenaditi svojim modnim odabirom. Uz ovogodišnji dress code 'The Garden of Time', vjerujemo kako će Rihanna definitivno ubrati neki legendaran komad iz njoj već široko dostupne arhive raznih modnih brendova, no ne treba isključiti ni opciju nekakvog fantastičnog custom komada. Povodom ponovnog povratka kraljice crvenog tepiha Met Gale se prisjećamo njenih najboljih izdanja.

2011. Savage Beauty

Rihanna
Profimedia

Rihanna

Na Met Gali posvećenoj Alexanderu McQueenu, Rihanna se pojavila u čipkastoj haljini britanske dizajnerice Stelle McCartney. Tema je definitivno pogođena, pošto su se elementi čipke podosta referirali na poznatu McQueenovu ‘Joan’ kolekciju za jesen 1998.

2012. Impossible Conversation

Rihanna
Profimedia

Rihanna

Tema Met Gale 2012. je bila zaista interesantna. Izložba i popratna gala su se održale pod temom Schiaparelli and Prada: impossible Conversations, a hodnike muzeja su krasile kreacije ove dvije legendarne talijanske dizajnerice. Nadrealizam i intelektualizam su se u Rihanninom slučaju pojavili u obliku trompe l’oeil haljine od krokodilske kože koju potpisuje Tom Ford.

2014. Beyond Fashion

Rihanna
Profimedia

Rihanna

Metropolitanski muzej je 2014. slavio jednog od najvažnijih američkih dizajnera u povijesti, Charlesa Jamesa. Nerijetko zaboravljen u širem kontekstu modne povijesti, James je zaslužan za neke od najvažnijih silueta koje su aktualne dan danas. Rihanna se za ovu priliku pojavila u minimalističkom topu i dugoj suknji koja je otkrivala dio njenog torza. Look ponovo potpisuje britanska dizajnerica Stella McCartney, a Rihanna je jednom prilikom otkrila kako joj je ovo među top 3 njena Met Gala looka.

2015. China Through the Looking Glass

Rihanna, 2015.
Profimedia

Rihanna, 2015.

Da, to je ona haljina. Prema jednom intervjuu nedugo nakon te Met Gale, kineska dizajnerica Guo Pei je otkrila kako se na ovoj haljini radilo preko tri godine. Vjerujemo kako svi dijelimo emotivnu reakciju Andrea Leona Talleya kada je intervjuirao Rihannu na ovom crvenom tepihu, pošto je ovaj trenutak označio ulazak Rihanne u anale Met Gale i modne povijesti općenito. Kada pomislimo na Met Galu, automatski nam na pamet pada ova kombinacija, te je to samo pokazatelj koliku snagu Rihanna ima u tom kontekstu.

2017. Art of The In-Between

Rihanna
Profimedia

Rihanna

Izložba i gala posvećena legendarnoj japanskoj dizajnerici Rei Kawakubo je uistinu iz ormara svih pozvanih izvukla ono najavangardnije. Rihanna se pojavila u custom made komadu Kawakubine brenda Comme Des Garçons koji bi, po svemu sudeći, odlično pasao i za ovogodišnju temu crvenog tepiha.

2018. Heavenly Bodies

Rihanna
Profimedia

Rihanna

Spektakularni look koji potpisuje legendarni John Galliano je definitivno još jedan modni trenutak koji je obilježio modnu povijest. Gala koja je svojom izložbom tematizirala katoličku i religioznu imaginaciju u modi raznih dizajnera poput Dolce & Gabbane, Versace i drugih je uistinu imala odlične trenutke, no Rihanna odjevena u couture papu je bila apsolutna pobjeda tepiha. Uzmemo li u obzir da je ovaj komad Margiela verzija Gallianove Dior kolekcije visoke mode za jesen 2000. godine, tim nam je ovaj modni trenutak još draži.

2023. A Line of Beauty

Rihanna
Profimedia

Rihanna

Prošlogodišnja Met gala posvećena Karlu Lagerfeldu i njegovom ogromnom opusu u Chanelu, Chloe i Fendiju je bila jedna od boljih u posljednjih desetak godina. Crveni tepih je bio optočen couture komadima koji su evocirali njegovu estetiku, no Valentino kombinacija na Rihanni je bila jedna od najboljih trenutaka večeri. Inspirirana radom Valentina Garavanija iz šezdesetih i sedamdesetih s ljepotom cvijeta kamelije, jednog od zaštitnih znakova Chanela, couture jakna s kapuljačom je bila apsolutni pogodak. Uz to sve, pripadajuća duga haljina je tada trudnoj Rihanni pristajala savršeno

Moda