Paris street style S24
LAUNCHMETRICS //

Paris street style S24

Koliko god to apsurdno zvučalo, ljeti nam je nekada uistinu potrebna dobra jakna. Bez obzira na visoke temperature s kojima se trenutno borimo, noći ipak znaju biti nešto hladnije, a ako je neki ne nose zbog funkcionalnosti, onda je sigurno nose zbog njezine sposobnosti da podigne svaki ljetni look. No, ne može svaka jakna ući u kategoriju must have ljetnog komada, već postoje određeni kriteriji koje mora ispunjavati.

Koji su to kriteriji?

Prije svega, ljetna jakna bi trebala biti lagana. Ovdje materijal igra ključnu ulogu, a već znamo da ljeti posebno preferiramo lan i pamuk. Nakon toga, trebala bi biti svestrana, odnosno trebala bi se prilagođavati bilo kojoj modnoj kombinaciji koju odjenemo. Također, trebala bi estetski odgovarati našem stilu jer ne želimo odjenuti nešto samo zato što se to trenutno nosi, zar ne? Kada sve to stavimo na papir, naš izbor savršene ljetne jakne sužava se na četiri modela: laneni sako, kratku  trench jaknu, laganu bomber jaknu i denim jaknu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Anouk Yve (@anoukyve)

Laneni sako

Možda i najbolji izbor za vruće ljetne dane i noći je dobar laneni sako. Ovaj komad ide najbolje u kombinaciji s haljinama, ali mnogi ga sve češće kombiniraju i uz nešto duže bermude i najjednostavniji top bez naramenica. Ja ga osobno preferiram u kombinaciji s kratkim lanenim hlačama i prslukom, a kako biste ovaj look učinili ležernijim, možete mu dodati i trenutno opet popularne, japanke. 

Kratka trench jakna

Crop modeli jakni idealni su za ljeto, a na tržištu se posebno izdvajaju trench modeli koji svaku kombinaciju mogu učiniti suvremenijom i opuštenijom. Posebno kada govorimo o kratkim ljetnim haljinama, pa tako, iako na prvu zvuči neobično, po mom je mišljenju ovaj model jakne (u kombinaciji s mini šljokičastom haljinom) idealan za ljetni izlazak.

Prozračne bomber jakne

Kada već govorimo o ljetnom izlasku i modelima jakni koji outfit čine ležernijim, onda moramo spomenuti i bomber jakne. Naravno, one koje nosimo na ljeto, uvelike se razlikuju od onih koje nosimo na zimu, pa tako u ovom periodu biramo laganije i prozračnije modele napravljene od materijala koji omogućuju koži da diše. 

Denim jakna

Možda i najdeblja od navedenih opcija je denim jakna. Upravo je zato ovaj model savršen za nešto hladnije zemlje gdje su ljetne temperature itekako izdržljive. Osim toga, ako idete na koncert ili party na otvorenom, denim jakna je najbolja opcija. Ove sezone je nosimo u popularnoj all denim kombinaciji, ali i kao samostalan komad u kombinaciji s lanenim haljinama i ljetnim sandalama. 

 

Moda