Gucci
launchmetrics //

Gucci

Sočna, slatka i intenzivna višnja je ljetno voće čija je boja definirala modne piste tijekom prošlog tjedna mode. Ponajviše zahvaljujući debitantskoj reviji Sabata de Sarna za Gucci, intenzivna, tamnocrvena boja je ušla u našu kolektivnu svijest i svjesni smo da ju neće skoro napustiti. Osim u obliku odjeće i modnih dodataka, već se pojavila u beauty svijetu s raznim manikurama, ruževima i intenzivnim rumenilima.

Kako je krenulo s bojom višnje, nije čudno što se i njena aroma pojavila kao trend u parfemima. Nota višnje u svijetu parfema nije ništa novo, te se redovno pojavljuje u voćnim i svježijim gurmanskim parfemima. Ovisno o kompoziciji, može biti izrazito intenzivna i u prvom planu ili nježna pozadina drugim aromatičnim ili gurmanskim notama. Njena univerzalnost i odlična aroma ju čini bezvremenskom i savršenom za svako godišnje doba, a u nastavku vam donosimo izbor parfema koji odlično koriste njenu sočnu aromu.

Dolce & Gabbana – Q

Kuća poznatog modnog dvojca Q opisuje kao parfem koji dolikuje pravim kraljicama. Lagani, voćni parfem je mjesto susreta gorko-slatke višnje sa svježinom talijanskih agruma. Ova svježa i slatka kombinacija je potom položena na donje note cedrovine i mošusa.

Guerlain – Cherry Oud

Kombinacija ouda i višnje bi se na prvi pogled mogla činiti katastrofalnom, no inovativni i provjereni parfemi iz Guerlaina su tu kombinaciju uspjeli uzdići na novu razinu. Intenzivni i teški oud je spojen s notama tamne višnje, a prate ih note kože i ruže. Intenzivan i upečatljiv, ovaj parfem je pravi elegantni primjerak dobro iskorištene note višnje.

Kayali – Lovefest Burning Cherry

Parfem Lovefest Burning Cherry je pravo ljubavno pismo višnji i svim njenim interesantnim aspektima. Višnja je u gornjim notama praćena interesantnim notama bergamota, a u srednjim notama se nalazi slatka nota pralina, ruže i heliotropa. Donje note jantara i pačulija mu daju dodatnu, dublju dimenziju koja odlično ističe notu višnje.

Tom Ford – Cherry Smoke

U redovima interesantnih parfema Toma Forda je relativno novo izdanje Cherry Smoke. Drvenasta varijanta sočne višnje je zaista interesantna, a otvara ga upravo nota ovog slatkog voća. Misteriozni i teški osmantus i šafran u srednjim notama mu daju dozu dima iz ugašenog višnjinog drveta, a upečatljivi drvenasti akord u donjim notama samo pojačava taj dojam.

New Notes – Latte di Cherry

Interesantno gurmansko izdanje iz kuće New Notes u potpunosti iskorištava višnju u svoj svojoj slatkoći. Otvaraju ga note badema, bobičastog voća, slatke naranče i naravno intenzivne višnje. U sredini parfema se nalazi interesantan cvjetni buket koji je pomiješan s aromatičnim začinima. U donjim notama su mu sandalovina, vanilija, jantar i mošus koji dodatno pojačavaju trajnost ovog parfema i njegovih slatkih nota.

Carolina Herrera – Very Good Girl Glam 

Good Girl je klasik koji je do sada dobio nekoliko interesantnih varijanti. Možda najzanimljivija od njih je definitivno Very Good Girl Glam koja u fokus stavlja zanimljivu notu višnje. Cvjetna formulacija s dodatkom pačulija se odlično miješa s višnjom, a rezultat je interesantan, ponekad polarizirajući parfem. Nekima je svjež, nekima je previše intenzivan, ali nemoguće je ne zamijetiti ovaj odlični parfem u svakoj prilici ili dobu dana.

Jean Paul Gaultier – Scandal by Night

Ovaj parfem je idealan za sve one koji uživaju u voćnim, no ekstremno slatkim parfemima. Osim impresivne note višnje, Scandal by Night ima svježe note jagode, te intenzivne note vanilije, tonka graha, likera i karamele. Idealan je za noćne provode i izlaske pošto iza sebe ostavlja slatki trag u kojem se najbolje prepoznaje sočna nota višnje.

Ljepota