Promo foto
Promo foto //

Promo foto

Zašto bi samo višnja bila zvijezda sezone? Dok je ova voćna nota postigla veliku popularnost krajem prošle godine, na um su nam pale razne druge voćne note koje joj itekako mogu konkurirati, a nekima predviđamo renesansu tijekom ove godine. Voćne note se nerijetko povezuju s jeftinim parfemima, od toga ponekad pate i cvjetne note, no mi u njima vidimo veliki potencijal. Naročito s nekoliko novih izdanja, voćne parfeme ne treba otpisati, već im pružiti šansu da vas u potpunosti zadive kao što su nas!

PACIFICA – PASSIONFRUIT SOLEIL

Kultni parfem Passionfruit Soleil iz prirodnog brenda Pacifica je konačno dobio svoje novo i osvježeno izdanje. Ovu voćnu rapsodiju otvaraju gornje note bergamota, marakuje, lubenice i ananasa. Gornje note koje su poput svježe voćne salate susreću srednje u kojima se nalazi narančin cvijet, ruža i đumbir, a cijelu priču dodatno balansiraju mošus i sandalovina u donjim notama parfema. Klasik koji nas asocira na kasne devedesete je odličan izbor za ulazak u svijet voćnih parfema, a u prilog mu ide izuzetno pristupačna cijena.

Promo foto
Promo foto

Promo foto

TOM FORD – BITTER PEACH

Rješenje za sve one koji preferiraju malo balansiraniju i dublju voćnu priču ima, naravno, Tom Ford. Bitter Peach miriše upravo onako kako se zove, po breskvi s gorkim profilom. Otvaraju ga odlične note breskve, crvene naranče i heliotropa, dok mu rum, konjak i jasmin u srednjim notama pružaju dosta intenzivan i aromatičan profil. Daleko od kandiranog voća ili slatke breskve, ova kombinacija nota je definitivno poput najfinijeg likera. Dodamo li uz to intenzivne note smole, pačulija, sandalovine, vetivera i vanilije iz donjih nota, ovaj parfem je izuzetan primjerak dobro formuliranog voćnog parfema.

Promo foto
Promo foto

Promo foto

VERSACE – BRIGHT CRYSTAL

Klasik, apsolutni klasik. Parfem koji je obilježio 2000. godine je poput najfinijeg voćnog koktela. Otvaraju ga gornje note yuzua, šipka i leda, dok mu se u srednjim notama nalazi blaga magnolija, lotus i božur. Mošus i drvenasti akord mu u bazi daju zanimljiv profil u kombinaciji sa svim ostalim notama, dok istovremeno ostaje svjež i vrlo unikatan. Lako ga je prepoznati, no zbog svog zanimljivog mirisnog profila ima određenu dozu misterije, naročito što ga već dugo vremena nismo osjetili negdje u javnosti. Sigurni smo da će renesansa voćnih i svježih nota vratiti ovaj parfem na mapu mnogim entuzijastima.

Promo foto
Promo foto

Promo foto

THE BODY SHOP – PINK GRAPEFRUIT

Ružičasti grejp, podvrsta dobro nam poznatog običnog grejpa, sadrži puno više šećera i arome. Ipak, zadržava svoj svježi, citrusni profil koji zbog svoje balansiranosti obožavamo u pićima. Zbog toga nas je apsolutno oduševio parfem istog imena iz The Body Shop. Iako je doslovno jedna jedina nota ružičastog grejpa, odličan je za podizanje i osvježavanje raspoloženja, a super se miješa s ostalim parfemima kojima je potrebno malo kiselo-slatkog profila.

Promo foto
Promo foto

Promo foto

DOLCE & GABBANA – L'IMPERATRICE

Misteriozni parfem koji je svoje prvo izdanje doživio u kolekciji inspiriranoj tarotom utjelovljava kartu carice. Istovremeno simbol jačine i nježnosti, ta inspiracija je definitivno prisutna u ovom parfemu. Otvaraju ga note kivija i crvenog papra, a u srednjim notama mu se nalaze svježe note lubenice, intenzivni jasmin i ciklama. Položene su na donjim notama limunovog drveta, mošusa i sandalovine, te mu zbog toga daju vrlo snažan, drvenasti profil koji je jednako lagan i prozračan. Zaista je parfem zbog kojeg će se svi okrenuti za vama i zapitati se tko je ta tajanstvena osoba.

Promo foto
Promo foto

Promo foto

MARC JACOBS – DAISY DREAM

Popularni parfem Marca Jacobsa je prije nekoliko godina dobio svoju voćnu, slatku verziju. Daisy Dream otvaraju sanjive note borovnice, kruške i gorkog grejpa se spajaju s intenzivnim jasminom i ličijem u njegovoj sredini. Mošus i drvenasti akord dodaju dubinu njegovoj kompoziciji, no nota kokosove vode mu pruža apsolutno sanjivu, laganu dozu slatkoće. Jedan je od naših favorita, posebice zbog svoje odlične balansiranosti slatkoće i svježine, te će nam sigurno biti go-to tijekom nadolazećih proljetnih dana.

Promo foto
Promo foto

Promo foto

Ljepota