Zara
//

Zara

Na što pomislite kada netko spomene pletenu torbu? Naša prva asocijacija su bezbrižni proljetni i ljetni dani, duge bijele haljine i sandale, te pleteni šeširi uz koje ih volimo stilizirati.  Također, jedna od prvih stvari na koju pomislimo kada netko spomene pletenu košara torbu je naravno Hermes Birkin Picnic torba koju se zbog sulude cijene,  ni ne usudimo dodati na našu listu želja. No na sreću, modno tržište je prepuno pristupačnih, a stylish verzija pletenih torbi, od onih manjih idealnih za casual izlaske, do onih većih idealnih za posao. 

Dvije vrste pletenih torbi 

Izbor je iz godine u godinu sve veći, ali kada govorimo o pletenim torbama, moramo napomenuti kako postoje dvije verzije pletene torbe. Jedna verzija odnosi se na one pletene torbe koje ljeti nosimo na plažu. One su uglavnom predimenzionirane i sve su manje više istog ili sličnog oblika. Druga verzija pletene torbe, odnosi se na one torbice koje najčešće viđamo na Tjednima mode. One su čvršće i elegantnije, te su idealan proljetni dodatak u kombinaciji s lanenim ili pamučnim komadima odjeće. Dolaze u raznim oblicima i dimenzijama i savršeno odražavaju boho chic, za koji nam je nakon nedavne  Chloe revije u Parizu, bilo jasno da se ponovno vraća u modu. 

Zara košara torba neobičnog oblika

Upravo takvu verziju torbe pronašli smo u ponudi high street giganta Zara i odmah je dodali na listu najpoželjnijih komada ovog proljeća. Torbicu karakterizira neobičan ovalan oblik, kao i podesivi remen za nošenje na ramenu, te dvije uzice sa strane torbe koje služe kao zatvarač. Unutarnja strana torbe napravljena je od 100 % pamuka, a vanjski pleteni dio torbe od slame. Srednje je većine, pa je idealan dodatak kako za dnevne, tako i za večernje prilike, a na fotografijama je stilizirana uz pastelno zeleni laneni komplet pidžama stila.

Zara

Zara

Upravo je to način na koji bismo je i mi osobno nosili, no sigurni smo kako ovaj boho dodatak ide odlično i uz traperice, bijelu pamučnu majicu, kožni remen i sandale, za casual poslovni look. Ako vam je ipak potrebna inspiracija za večernju kombinaciju, onda sa satenskom haljinom u crnoj ili maslinasto zelenoj boji ne možete pogriješiti. Ova pletena torba "omekšat" će outfit i unijeti svježinu i razigranost koju preferiramo u ovom proljetnom periodu. 

Zara

Zara

Zara pletena torba dostupna je po cijeni od 35,95 eura i to u dvije boje - smeđoj i crnoj. Mi ipak preferiramo onu klasičnu smeđu, ali i crna nije loš odabir ako želite malo promijeniti narativ košara torbe. Ako vam se sviđa ovaj model, evo još nekoliko sličnih stylish modela pletenih torbi s naše proljetne wishliste: 

Guess torba -115,95 EUR

Guess torba -115,95 EUR

Pieces ručna pletena torba - 29, 86 EUR

Pieces ručna pletena torba - 29, 86 EUR

Mango ručna torba - 39,99 EUR

Mango ručna torba - 39,99 EUR

Reserved pletena torba u zelenoj boji - 12,99 EUR

Reserved pletena torba u zelenoj boji - 12,99 EUR

Zara pletena torba - 29,95 EUR

Zara pletena torba - 29,95 EUR

Moda