Palazzo Talìa
Promo //

Palazzo Talìa

Ime Luca Guadagnino se zaista nalazi svugdje. Na nedavno završenom Filmskom festivalu u Veneciji je prikazan njegov najnoviji film "Queer" s Danielom Craigom u glavnoj ulozi. Prije toga je internet bio pun memeova na temelju prethodnog uratka "Challengers." Ovaj režiser koji je rođen u Italiji, koji je do sedme godine živio u Etiopijil, je odlučio dizajnirati hotel u središtu Rima. Smješten je samo nekoliko minuta hoda od trga Piazza di Spagna i fontane di Trevi. Nazvan je po muzi komedije, a legenda kaže da su božanstva i nimfe posjećivale ovo mjesto još od doba Rima, a ova predivna palača je u prošlosti bila i Sveučilište Nazareno. 

Osim Guadagninovog studija, na hotelu su radili MIA Home Design Gallery i Laura Feroldi Studio. U hotelu Palazzo Talia su tri tima spojila modernost, otmjenost i prepoznatljivost rimskih palača - visoki stropovi, freske iz 18. stoljeća na stropovima te ukrasi iznad vrata. Ovo je butik hotel koji se sastoji do samo 26 soba što ga čini još ekskluzivnijim. U sredini je tim Studio Luca Guadagnino pomno dizajnirao mediteranski vrt što je pravi luksuz u samom centru prepunog Rima. Također se u sklopu ovog butik hotela nalazi restoran Tramae pod vodstvom chefa Marca Coppole, bar Della Musa i wellness spa. 

Većina namještaja je napravljena baš za hotel uz neke iznimke poput Gae Aulenti Locus Solus stolica koje su iz limitiranje kolekcije. Prostorom dominiraju boje koje su sofisticirano uklopljene u sam prostor palače. Jedan cijeli zid bara je u zamagljenim staklima koja izgledaju kao da su tu stajala od 17. stoljeća. Možda je neobično za Rim, ali se na podu vrlo često mogu vidjeti tapeti sa zanimljivim dezenima koji podižu cijeli prostor. "Hotel je odlično mjesto za pronalazak supruge", našalio se Guadagnino. 

Lifestyle