Emily Ratajkowski
Profimedia/ //

Emily Ratajkowski

Ako pratite trendove na društvenim mrežama onda ste sigurno čuli za takozvanu "butterfly cut" frizuru. Ova laskava i svestrana frizura ponovno je hit, a jedan od glavnih razloga zašto je mnoge žene vole je taj što uz s pomoću nje možete postići jednostavan, a svjež izgled koji ne zahtijeva komplicirano održavanje.

Što je butterfly cut?

Ovaj stil frizure karakteriziraju kraći, okvirni slojevi kose koji podsjećaju na gornje krila leptira, upareni s dužim slojevima kose koji stvaraju prekrasan efekt koji dodaje dimenziju i pokret vašoj kosi. Ono što ovu frizuru čini tako privlačnom je njezina svestranost i prilagodljivost različitim duljinama i teksturama. Bez obzira nosite li bob ili puštate kosu "butterfly cut" se lako može prilagoditi vašim preferencijama, a da i dalje izgleda nevjerojatno chic.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MATILDA DJERF (@matildadjerf)

Također, lakoća oblikovanja je velika prednost ove frizure. Za razliku od nekih frizura koje zahtijevaju komplicirano održavanje, "butterfly cut" izgleda jednako dobro kada se pusti da se prirodno osuši kao i kada se oblikuje s četkom i fenom.

"Poanta ove frizure je u pretjeranoj slojevitosti kose. Idealna je za proljetno/ljetni period kada nam se ne da sušiti kosu jer ju nije potrebno oblikovati, već samo pustiti da se prirodno osuši, a i dalje će izgledati dobro. Zapravo je ova frizura idealna za sve one koji preferiraju neuredniji izgled kose s puno volumene, pa je ne bih preporučio onima koji žele elegantnu i urednu frizuru. Odgovara svim tipovima kose osim onima s tankom i svilenkastom dlakom, a najkraća dužina za uspješnost ove frizure je bob"- poručuje poznati hair stilist Zvonimir Franić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mirta Miler (@mimiermakeup)

Stoga, ako ste ovog proljeća željni suptilne ili ipak nešto dramatičnije transformacije, naša preporuka je definitivno "butterfly cut". Ova frizura sigurno će privući poglede i osvježiti vaš izgled, pa u nastavku donosimo nekoliko primjera koje možete pokazati vašem hair stilistu prilikom sljedećeg odlaska.

Margot Robbie
Profimedia/

Margot Robbie

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emeç yerlitaş (@emecyerlitass_)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emrah Demirci - THE MOST (@emrahdemircii)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ROMEU FELIPE (@romeufelipe)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LYDIA FOWLER MUA (@lydiafowler)

 

 

Ljepota