Instagram
Jacquemus //

Instagram

Do službenog početka ljeta dijeli nas svega nekoliko dana, pa ako već niste, sad je idealno vrijeme da sortirate svoju garderobu i izbacite sve one komade koji već godinama stoje u vašem ormaru čekajući svojih 5 minuta slave. Osim što ćete se bez sumnje osjećati bolje, napravit ćete mjesta za novu ljetnu odjeću koja je već duže na vašoj listi želja. No, s obzirom na to da i sama nisam fan impulzivne i brze kupnje, već one dobro promišljene koja se temelji na  ulaganju u bezvremenske komade, u nastavku donosim mini shopping vodič za ljeto 2024. koji obuhvaća sve najbolje iz novih kolekcija aktualnih brendova?

Što nosimo u lipnju?

Baš kao i protekli mjesec, tako i ovaj mjesec fokus stavljamo na prozračne materijale. Što idemo bliže ljetu, to nam se zapravo sve lakše dobro odjenuti jer nam treba duplo manje odjeće nego zimi. Ova prednost lako se može pretvoriti u manu, pa tako oskudno odijevanje često sa sobom nosi epitet neukusnog odijevanja, ali uz nekoliko ispravnih modnih odabira, lipanj je zapravo idealan mjesec za igranje i kombiniranje različitih modnih stilova kao i isprobavanje nečeg novog.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Claire Rose Cliteur (@clairerose)

Maxi haljine

Jedan od mojih apsolutnih favorita u toplijim mjesecima su lagane maxi haljine koje su odlične, kako za dnevne, tako i za večernje prilike. Možete ih kombinirati uz sandale, balerinke i cipele na petu, a ako ste jedna od onih osoba koja nosi tenisice sve do sredine srpnja, ovaj model ćete obožavati. Na tržištu je veliki izbor maci haljina, od onih neutralnih, do onih sa zanimljivim ljetnim printevima koje ćete obožavati.

Satenske suknje

Još jedan komad bez kojega ne možemo zamisliti ljeto su elegantne satenske suknje. Najveća prednost ovog komada je lakoća kombiniranja s ostalim modnim dodacima kao i udobnost koja ne kompromitira stylish izgled. U posljednje vrijeme su posebno popularne one koje  sadrže upečatljive šljokice, bile one mini ili nešto veći modeli do koljena.

Laneni kompleti

Shopping vodič za bilo koji mjesec u kojem temperature prelaze 25 stupnjeva jednostavno mora sadržavati lanene komplete. Bilo da preferirate lanene košulje u kombinaciji da dužim lanenim hlačama, ili ste više za lanene topove i haljine, s bilo kojim odabirom nećete pogriješiti.

Zanimljivi modni dodaci

Ljeto je idealno vrijeme za igranje s modnim dodacima. Tako su u ovom periodu posebno popularne torbice s resama, kao i zanimljivi nakit koji sadrži ljetne motive, poput suptilnih školjkica. Što se obuće tiče, i dalje su u fokusu mesh balerinke, kao i jelly sandale, a što se elegantnijih modle tiče, tu su štikle s remenčićima u obliku slova T.

Moda