Audrey Hepburn
Profimedia //

Audrey Hepburn

Da je još uvijek živa, Audrey Hepburn bi prije dva dana imala točno 92 godine. Iako je preminula 1993., zauvijek je ostala upamćena u povijesti, ne samo kao izvanredna glumica, već i kao oličenje elegancije i gracioznosti. Poznata po ikoničnim ulogama u klasičnim filmovima poput "Doručak kod Tiffanyja",njezini modni odabiri i dalje inspiriraju generacije, a povodom njezinog rođendana, osvrnuli smo se na neke od najzapamćenijih lookova poznate glumice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Audrey Hepburn (@audrey.hepburn)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Audrey Hepburn (@hepburnclassics)

Mala crna haljina (LBD)

Nijedan style file o Audrey Hepburn ne bi bio potpun bez spominjanja ikonične male crne haljine. Audrey joj je posebno dala na važnosti i tako je zauvijek zacementirala kao komad koji svaka žena treba imati u svom ormaru.Najpoznatija je ona brenda Givenchy (jedan od brendova koje je obožavala) iz filma "Doručak kod Tiffanyja" koja je najbolje prikazala sofisticiranost i eleganciju glumice i tako zauvijek ostala jedan od najcjenjenijih arhivskih komada u modnoj, ali i filmskoj povijesti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Audrey Hepburn Asia (@audreyhepburn.asia)

Klasični krojevi

Stil Audrey Hepburn karakterizirali su čisti linije i krojevi prilagođeni figuri. Uske haljine i suknje A-kroja koje ističu struk i stvaraju ženstvenu siluetu bile su njezin go to komad koji je često kombinirala s umjerenim izrezima i duljinama za uglađeni izgled. Hepburnin stil bio je neopterećen, ali uvijek dotjeran. Tako je glumica postala sinonim za mantru "manje je više" koja stavlja fokus na kvalitetu prije kvantitete.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Audrey Hepburn (@rareaudreyhepburn)

Ikonični dodaci

Dodaci su igrali ključnu ulogu u Audrey stilu. Često je nosila prevelike sunčane naočale, ogrlice od bisera i upečatljive naušnice kako bi dodala dašak glamura svom izgledu. Također,  sjajna crna torbica i cipele s oštrim vrhom, vješto su upotpunjavale njezin izgled, kao i pixie frizure i elegantne punđe. Bila je poznata i po minimalističkom pristupu šminkanju, odnosno besprijekornom tenu, istaknutim obrvama, suptilnim mačjim očima i dodiru ružičastog ruža za svježi sjaj na licu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Audrey Hepburn Asia (@audreyhepburn.asia)

Iako se pojam modne ikone danas olako dijeli svima, za Audrey Hepburn uistinu možemo reći da bila jedna. Njezina trajna uloga u modi i suradnja sa Givanchy-om, ali i brojnim drugim brendovima, i dalje inspirira modne entuzijaste diljem svijeta, a iako više nije s nama, njezin duh će biti trajno prisutan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Audrey Hepburn (@audrey.hepburn)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Audrey Hepburn (@audrey.hepburn)

 

Moda