© Free Pick
© Free Pick //

© Free Pick

Kada je u pitanju održavanje zdravlja kože, pilinzi za lice su nezamjenjiv alat. Ovi proizvodi igraju ključnu ulogu u uklanjanju mrtvih stanica kože i dubinskom čišćenju, čime se postiže zdraviji i sjajniji ten. Ovaj jednostavan, ali moćan ritual pomaže u obnavljanju kože, poticanju regeneracije novih stanica i poboljšanju teksture kože, a bez obzira preferirate li  mehanički ili kemijski piling, i jedan i drugi će pripremiti vašu kožu za daljnju njegu.

Kako pilinzi djeluju?

Pilinzi za lice sadrže različite aktivne sastojke koji djeluju na kožu. Većina pilinga sadrži abrazivne čestice, poput voćnih kiselina ili enzima. Ti pilinzi zovu se kemijski pilinzi i često su učinkovitija za određene kožne probleme, pa se koriste u kozmetičkim salonima ili dermatološkim ordinacijama. S druge strane, kada govorimo o osobnoj njezi unutar udobnosti doma, onda češće koristimo mehaničke pilinge, odnosno one koji sadrže sitne čestice poput granula ili pijeska kako bi mehanički uklonili mrtve stanice. Ove čestice nježno se utrljavaju u kožu, poboljšavajući cirkulaciju i uklanjajući nečistoće, a intenzitet čišćenja najviše ovisi o veličini zrnaca.

© Free Pick
© Free Pick

© Free Pick

Korištenje mehaničkih pilinga za lice 

Prvi korak je svakako odabir onih pilinga koji odgovaraju vašem tipu kože i problemima koje želite riješiti. Neki pilinzi sadrže hidratantne sastojke poput glicerina ili hijaluronske kiseline i sprječavaju  isušivanje kože, dok drugi sadrže antioksidanse poput vitamina C ili E  i štite kožu od slobodnih radikala. U zavisnosti od tipa kože, dermatolozi preporučuje korištenje pilinga 1-2 puta tjedno jer prečesto korištenje može iziritirati kožu lica. Nakon što ste odabrali piling koji odgovara vašem tipu kože, nanesite ga na vlažno lice kružnim pokretima, izbjegavajući područje oko očiju. Važno je da budete nježni kako biste izbjegli iritaciju kože, a nakon što isperete piling, važno je nanijeti i hidratantnu kremu kako biste umirili kožu i spriječili isušivanje.

Piling za lice je nezamjenjiv korak u rutini njege kože, a u nastavku donosimo 10 najboljih pilinga koji će nježno očistiti vašu kožu i pripremiti je za daljnju njegu: 

Eucerin Dermo Pure piling za lice - 17,70 EUR/La Roche Posay Effaclar Mikro-piling gel za čišćenje kože - 17,64 EUR

Promo foto
Promo foto

Promo foto

Avene blagi piling gel za eksoflijaciju - 13,51 EUR / Dr.Brandt Microdermoabrasion piling za lice - 99,90  EUR 

Promo foto
Promo foto

Promo foto

Uriage Hygiène nježni piling za lice -  12 EUR / Ziaja Jeju Young piling - 5,30 EUR

Promo foto
Promo foto

Promo foto

Paula' Choice The UnScrub - 32,13  / Dermalogica Daily Microfoliant - 73 EUR

Promo foto
Promo foto

Promo foto

Neutrogena Bright Boos piling - 10,08 EUR/ Origins GinZing piling - 25,70 EUR 

Promo foto
Promo foto

Promo foto

Ljepota