Unsplash //

Ljetne temperature, sunce, more i pijesak - sve su to sastavni dijelovi idealnog dana na plaži. Međutim, dok pažljivo biramo kremu za sunčanje koja će zaštititi našu kožu, često zaboravljamo na zaštitu kose. UV zrake, slane voda i vjetar mogu oštetiti kosu, koja onda postaje suha i lako lomljiva. Kao idealno rješenje za ovaj problem nameću se sprejevi za kosu sa zaštitnim faktorom koje nosimo, kako na plažu, tako i u grad.

Zašto je potrebno zaštititi kosu?

Kao što UV zrake mogu oštetiti kožu, tako mogu imati štetan utjecaj i na kosu. Dugotrajna izloženost suncu može dovesti do isušivanja kose, oštećenja vlasišta i naravno, gubitka boje, pa sprejevi za kosu sa zaštitnim faktorom nude niz prednosti koje pomažu u održavanju zdrave i očuvane kose.

Glavna funkcija ovih sprejeva je da pruže zaštitu od štetnih UV zraka, smanjujući rizik od oštećenja, no mnogi sprejevi sadrže i hidratantne sastojke koji pomažu u održavanju vlažnosti kose, čineći je mekom i glatkom. Također, određene formulacije sprejeva pomažu u očuvanju boje kose, bilo da je prirodna ili farbana, a većina sadrži sastojke koji olakšavaju raščešljavanje i oblikovanje kose.

Kao i kod krema za sunčanje, zaštitu kose je potrebno obnavljati tijekom dana. Zato se savjetuje da sprej za kosu obavezno ponesete i na plažu te da ga nanosite svakih nekoliko sati, posebno nakon kupanja.

Na tržištu postoji mnogo proizvoda različitih brendova koji nude zaštitu za kosu, ali kako bismo vam olakšali potragu, u nastavku izdvajamo naš izbor top 7 najboljih sprejeva koji će bez sumnje pružiti svu potrebu zaštitu vašoj kosi!

Elle Izbor:

Ljepota