POTRAŽITE U ČLANCIMA ELLE

Unesite traženi pojam (Min. 3 znaka)

MANIFESTO

Nova kolekcija Roberta Severa vodi nas na vizualno putovanje glazbenim epohama

ELLE.HR

Nova kolekcija Roberta Severa vodi nas na vizualno putovanje glazbenim epohama
© Luka Cerovina, Petra Ria, Zvonimir Ferina, Šimun Bućan

Modni dizajner Robert Sever prezentirao je spektakularnu novu kolekciju pod nazivom "Manifesto". U prepunoj dvorani Mozaik event centra, uz ritmove snažne rock glazbe, s posebnom scenografijom i   raskošnom kolekcijom, dizajner Rober Sever još jednom je pokazao da zauzima mjesto na samom vrhu hrvatske modne scene.


Predstavljenu kolekciju za sezonu jesen/zima2023./2024. iz prvih redova pratile su Sanja Doležal,
Jelena Veljača, Alka Vuica, Barbara Kolar, Borna Kotromanić i mnogi drugi. Posebnost revije svakako je bila scenografija koja je nastala u suradnji s dugogodišnjom suuradnicom dizajnera, Tajanom Čanić Stanković. Središnja instalacija na reviji posveta je prolaznosti  vremena te odražava  nostalgiju  kojom  se  Sever bavi i kroz izradu odjeće. Kroz odbačene svakodnevne objekte koji su nekada bili velika vrijednost nečijeg života stvara se vizualna priča koja upravo ono "bezvrijedno" stavlja u format posebnog i značajnog - stvarajući novi život.

“Kolekcija koju smo stvarali zadnjih šest mjeseci sastoji se od 60 total lookova te je raskošna zbirka ideja koje su i ovoga puta u službi slavljenja žena, ženske ljepote i njihovih osobnosti. Vizualna priča referira se na brojne glazbene utjecaje koje su mi  inspiracija i koji su kostur ove kolekcije, pa je cijela ideja upravo u sinkroniziranju tema kao što su rock, punk, glam rock, new wave, hippy chic, grunge - te ženske glazbene predstavnice kao muze koje stoje iza ove priče.”, govori dizajner.

article-gallery-img

Vrlo snažna referentna kolekcija vodi na vizualno putovanje kroz bogat kolorit, mješavinu romantičnih i ženstvenih uzoraka te blago koketiranje s etno i retro elementima. Raskošnost daju kombinacije koje su nastale recikliranjem jeansa po kojem je brand poznat. Kao i svaki puta do sada kolekcija je upotpunjena ručno rađenim nakitom i pripadajućim detaljima. Eponim Severovog rada uvijek je bila održivost te je jedinstvenost branda upravo to da je cijela kolekcija proizvedena u Hrvatskoj.

Fotografije: Luka Cerovina, Petra Ria, Zvonimir Ferina, Šimun Bućan

Uz samu kolekciju Sever je za goste dizajnirao poseban booklet koji sadrži grafički oblikovanu priču o kolekciji i inspiraciji za reviju. Zbog limitiranog broja ovaj je booklet poseban raritet za posjetitelje ovoga eventa, a svaka stranica sadrži grafički dizajn s potpisom Roberta koja se može uokviriti kao slika za dekoraciju prostora. 

Uz novu kolekciju, na reviji je predstavljen i novi broj Ella. Osim Severovih kreacija koje su popraćene ovacijama, pažnju prisutnih medija i posjetitelja privukla je Severina, djevojka s naslovnice novog broja. S nevjericom u očima, pomiješanom s ponosom i zahvalnošću, ova dvadesetogodišnjakinja je a nije krila koliko je sretna zbog prilike da pokaže svijetu tko je ona i što tek može postati. Naslovnica novog broja, koji je od danas na kioscima, je predstavljen na originalan način- naslovnica je prikazana na velikom plakatu koji je plijenio pažnju. Izgleda da su prisutni prepoznali poruku koju ELLE širi, pa su se tako već u prvom dijelu večeri razgrabili svi primjerci i nestrpljivo se pročitao pokoji red. 

Attention

Sadržaj koji želite pogledati sadrži elemente koji mogu imati štetan učinak na maloljetnike. Ako želite spriječiti maloljetne osobe u pristupu takvim sadržajima, koristite program za filtriranje!

Nemam više od 18 godina