Bella Hadid
Profimedia //

Bella Hadid

77. Filmski festival u Cannesu, u gradu na francuskoj rivijeri, održat će se od 14. do 25. svibnja 2024. godine. Festival u Cannesu, službeno poznat kao Festival de Cannes, je jedan od najprestižnijih i najpoznatijih filmskih festivala na svijetu, koji obuhvaća raznolik izbor filmova, podijeljenih u nekoliko kategorija - Competition, Un Certain Regard, Out of Competition, Special Screenings and Midnight Screenings i Cannes Premiere.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Velvet Dynasty (@velvetdynasty)

Festival će započeti filmom Quentina Dupieuxa - Le Deuxième Acte a mnogi se filmovi natječu za prestižnu nagradu Palme d'Or, što je na kraju krajeva u glavnom fokusu ovog festivala. 

Greta Gerwig glavno je lice žirija natjecanja za igrane filmove, dok je Xavier Dolan predsjednik žirija za filmove s određenim pogledom. Lubna Azabal glavna je u žiriju zaduženom za kratke filmove.

Festival osim što prikazuje filmove, organizira razne popratne događaje i odaje počast širokom rasponu filmskih doprinosa ali je i mjesto okupljanja glamuroznih lookova na crvenom tepihu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Festival de Cannes (@festivaldecannes)

Kroz 12 dana moći ćemo vidjeti odlične kombinacije i najbolja izdanja visokoprofilnih gostiju uključujući filmske zvijezde, redatelje, producente i međunarodne medije, ovog poznatog festivala koji svake godine otkriva nove talente. Cannes će na preko tjedan dana postati centralno mjesto za predstavljanje novih filmova i promicanje filmske industrije.

Pop kultura