Donna Vekić
Profimedia //

Donna Vekić

Hrvatska napokon ima svoju predstavnicu u polufinalu jednog od najvećih teniskih turnira na svijetu. U napetom meču protiv Novozelanđanke Lule Sun, Donna Vekić je slavila s 2-1 u setovima i tako postala tek druga Hrvatica u povijesti koja će igrati u polufinalu Wimbledona.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Wimbledon (@wimbledon)

Ovaj uspjeh samo je još jedan dokaz kako će se Donnino ime još dugo pamtiti, kako na hrvatskoj, tako i na svjetskoj teniskoj pozornici, a ono što je još impresivnije od pobjede je Donnina nevjerojatna mentalna snaga koju je pokazala nakon izgubljenog prvog seta. Osječanka je preokrenula situaciju u svoju korist u drugom setu, kada je napravila break u ključnom gemu, od kojeg se njezina protivnica nije uspjela oporaviti, odnosno ponovno vratiti u igru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Wimbledon (@wimbledon)

Donna je do sada u karijeri imala još nekoliko značajnih uspjeha, uključujući četvrtfinala Australian Opena 2023. i US Opena 2019. godine. No, ulazak u polufinale Wimbledona svakako je vrhunac njezine dosadašnje karijere, što je do danas uspjelo samo Mirjani Lučić koja je prije 25 godina izgubila u polufinale ovog prestižnog turnira.

Vijest o tome s kim će zaigrati u finalu još uvijek čekamo, odnosno razrješenje meča između Talijanke Jasmine Paolini i Amerikanke Emme Navarro. Bez obzira na ishod, Donna je već sada ostvarila nevjerojatan uspjeh i osigurala svoje mjesto među teniskim velikanima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Wimbledon (@wimbledon)

Njezina strast prema tenisu, predanost treninzima i pozitivna energija prenose se na sve koji je prate, a uz podršku obitelji i trenera, Donna nastavlja pomicati granice i osvajati srca navijača diljem svijeta. S nestrpljenjem iščekujemo veliko finale. Idemo, Donna!

Lifestyle