Nema ljepšeg mirisa od svježe pečenog kruha koji ispunjava vaš dom toplinom i mirom. Iako se možda čini zahtjevnim, pravljenje domaćeg kruha može biti jednostavan i opuštajuć proces. Osim što ćete uživati u njegovom neodoljivom ukusu, domaći kruh pruža vam priliku da kontrolirate sastojke, izbjegnete aditive te prilagodite recept svojim željama.
Iako mnogima može djelovati zahtjevno, proces je zapravo vrlo jednostavan, a rezultat donosi osjećaj ponosa i zadovoljstva. Osim što donosi i brojne zdravstvene benefite, priprema kruha kod kuće pruža posebnu radost te povezanost s tradicijom. Donosimo naš domaći recept za kruh bez kvasca!
Kruh bez kvasca
Recept je iznimno jednostavan i pogodan je za dane kada bojkotiramo ili jednostavno želimo ispuniti dan jednostavnijim tempom života. Uz to, u ovom receptu koristimo namirnice koje sigurno imamo svi kod kuće! Potrebno vam je 350 grama brašna, 250 grama jogurta, dvije žličice maslinovog ulja, jedna žlica soli te prašak za pecivo. Sve sastojke treba zajedno lagano umijesiti.
Nakon što umijesite tijesto, stavite ga u pećnicu na 250 stupnjeva nekih desetak minuta. Kada je kruh gotov pokrijte ga mokrom kuhinjskom krpom.
Ovaj recept je vrlo jednostavan te je odličan zato što nije potrebno koristiti kvasac pri izradi samog kruha. Isprobajte ovaj recept te uživajte pri svakom toplom zalogaju!
Uslast!