© Saint Laurent
© Saint Laurent //

© Saint Laurent

Saint Laurent Babylone novi je projekt smješten u 7. arondismanu Pariza, a već na prvi pogled jasno nam je da nije riječ samo o prostoru ispunjenom knjigama, već mjestu gdje se susreću umjetnost, muzika, moda i književnost. Od samih početaka, Saint Laurent je uspostavio dubok dijalog s umjetnošću, a otvaranjem ove knjižnice Anthony Vaccarello predstavlja nastavak njegove tradicije i ljubavi prema kulturi. 

Ovaj izuzetan arhitektonski pothvat uspješno odražava estetiku i stil Saint Laurenta, pa i sama atmosfera knjižnice podsjeća na interijer Saint Laurent trgovina u Parizu. Kombinirajući elegantne, mramorne stolove sa grubim, kamenim policama i zidovima uspješno se stvara prostor koji odiše elegancijom i luksuzom, a sam naziv knjižare, odaje počast povijesnim vezama Yvesa Saint Laurenta i Pierrea Bergéa s kvartom Sèvres-Babylone.

© Saint Laurent
© Saint Laurent

© Saint Laurent

© Saint Laurent
© Saint Laurent

© Saint Laurent

Na arhivskom stolu dizajnera Pierre Jeanneret nalaze se rijetke knjige, za čije listanje su potrebne rukavice, a osim knjiga, knjižnica nudi raznovrsnu kolekciju ploča i časopisa, odabranih od strane kreativnog direktora Anthonyja Vaccarella. Tako posjetitelji osim listanja knjiga imaju priliku i poslušati neka od glazbenih djela koja se ne mogu pronaći online.

© Saint Laurent
© Saint Laurent

© Saint Laurent

Knjižnica Saint Laurent Babylone postaje nezaobilazna destinacija za sve ljubitelje umjetnosti koji posjećuju Pariz, naglašavajući važnost integracije kulturnih elemenata u modni svijet. Ovaj inspirativni prostor predstavlja savršenu kombinaciju estetike i stila, pružajući posjetiteljima jedinstveno iskustvo koje će dugo pamtiti. 

Lifestyle