@amillecharriere
Instagram //

@amillecharriere

Od Beyonce do Emma Chamberlain, sportski dres neočekivano je postao omiljeni modni komad u ormaru brojnih trendseterica. Kako se to dogodilo? Pa, za ovo su sigurno jednim dijelom krive aktualne Olimpijske igre u Parizu koje su poslužile kao inspiracija za brojne sportske outfite. Drugim djelom, za ovaj trend možemo okriviti sveprisutnu sporty-chic estetiku i tennis core koji već neko vrijeme vlada osebujnim modnim pejzažom. Stoga, iako je sportski dres prije bio komad koji pretežito nose sportaši, danas je modni dodatak koji se lako može uklopiti u svakodnevni outfit. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Alicia Roddy (@lissyroddyy)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Beyoncé (@beyonce)

Velike modne kuće prepoznale su popularnost sportskih dresova i ostale sportske odjeće pa su tako početkom godine uključili ove komade u svoje revije u Londonu, Milanu u Parizu. Tu se posebno izdvojila Balenciaga koja zapravo često uključuje sportske elemente u svoje kolekcije, kako u muškim tako i u ženskim linijama. Off-White je također brend koji je poznat po poznat spajanju visoke mode s uličnom estetikom, a sportski dresovi često su dio njegovih kolekcija.

Izazovi stiliziranja sportskih dresova 

No, da se vratimo na streetstyle scenu... Stiliziranje sportskih dresova u svakodnevne outfite možda je lagan zadatak za Rihannu ili Kim Kardashian, ali mnogima on predstavlja izazov. Jedan od ključnih elemenata u uklapanju sportskog dresa u svakodnevni outfit je odabir prave veličine i boje. Preveliki dres može izgledati ležerno, ali pazite da ne izgleda previše vrećasto. Ako želite uredniji izgled, birajte dresove koji bolje pristaju uz tijelo. Također, boje mogu igrati važnu ulogu - neutralne boje poput crne, bijele ili sive su univerzalne, dok živopisne boje ili dresovi s uzorcima mogu poslužiti kao statement komadi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Bleacher Report Football (@brfootball)

Kako bismo vam pomogli riješiti sve modne dileme oko integriranja ovog komada u look, u nastavku donosimo nekoliko ideja koje bi vam mogle biti od koristi!

1. Kombinacija s trapericama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli @camillecharriere

Jedan od najjednostavnijih načina da uklopite sportski dres u svakodnevni stil je uz dobre traperice. Birajte traperice koje dobro pristaju vašoj figuri - slim fit, ravnog kroja ili boyfriend stil. Uz ovakav outfit, najbolje idu tenisice ili casual retro cipele.

2. Layering s jaknama ili košuljama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Alicia Roddy (@lissyroddyy)

Dodavanjem slojeva možete transformirati sportski dres u zanimljiv modni komad. Na primer, odjenite dres preko bijele košulje dugih rukava ili istu jednostavno zavežite oko struka. Uz ovaj look odlično idu kratke hlače ili bermude te japanke. Također, dres možete nositi i ispod traper ili kožne jakne za sportsku-rock varijantu.

3. Suknje i dresovi

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli rebeca oksana (@rebecaoksana)

Za one koji žele eksperimentirati sa ženstvenijim stilom, sportski dresovi se mogu kombinirati i uz suknje. A-krojevi suknji mogu biti odličan kontrast sportskoj estetici dresa, a ovoj kombinaciji dodajte još par čizama ili modernih patika i dobit ćete chic izgled koji balansirana granici sportskog i elegantnog.

4. Samostalni dres uz par dodataka

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Alicia Roddy (@lissyroddyy)

Pravi dodaci mogu podići vaš outfit na viši nivo. Kape, torbe preko ramena, nakit ili sunčane naočale upotpunit će svaki dres, a posebno onaj oversize koji odlučite nositi samostalno na plažu ili neko drugo ležernije mjesto. 

Moda