© Imatree
© Imatree //

© Imatree

Uzbudljivi obrati u svijetu ljepote ne prestaju nas iznenađivati, a posljednji koji smo primijetili je povratak frizura iz osamdesetih godina. Kao što izreka kaže, "sve staro je ponovo novo", a ovi spektakularni izgledi dokazuju upravo to. Ako analizirate lookove s nedavno održanih događaja i dodjela nagrada, primijetit ćete kako su brojne poznate osobe poput Billie Piper, Blake Lively, Florence Pugh i Miley Cyrus već prihvatile povratak ovog trenda i uspješno ga prilagodili suvremenom vremenu. 

Obilježja frizura osamdesetih 

Glavna obilježja frizura iz osamdesetih godina su ogroman volumen i fini, pahuljasti izgled. Žene su tada često nosile visoke frizure, poput kratke i pixie frizure za koju se koriste velike količine gela i spreja za kosu kako bi cijelo vrijeme 'ostala na mjestu'. Bilo je popularno i eksperimentirati s bojama kose,  poput svijetlih neon tonova ili kontrastnih pramenova, a  muškarci su često nosili "mullet" frizure, s kratko ošišanom kosom na prednjoj strani, i stražnjim dugim djelom... Frizure su najčešće odražavale duh vremena punog eksperimentiranja i samopouzdanja, što nam definitivno nedostaje u današnjem dobu u kojem još uvijek prevladava minimalizam.

© Imatree
© Imatree

© Imatree

© Imatree
© Imatree

© Imatree

Miley Cyrus na Grammyjima

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ELLE Croatia (@ellecroatia)

Miley Cyrus je postala predvodnica ovog trenda kada je na dodjeli Grammyja oduševila sve prisutne svojom bujnom frizurom i mega uvojcima. Cilj njenog frizera Boba Recine bio je stvoriti nešto što je "vrlo voluminozno... ali seksi, raščupano i ugodno na dodir".

Za njom ne zaostaju ni ostale zvijezde poput Billie Piper koja je predstavila svoju verziju mullet frizure, a tu je i Florence Pugh koja je odala počast osamdesetima svojom chic frizurom koju smo mogli vidjeti na premijeri filma Dina. Blake Lively nas je svojom diskretnom verzijom valovitih uvojaka osvojila na finalu Super Bowla, pa nismo mogli da se ne zapitamo, što je to što toliko privlačno kod ove frizure iz prošlosti? 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Blake Lively (@blakelively)

Vrlo moguće da se odgovor na to pitanje krije u činu pobune protiv suvremenih, sterilnih i previše urednih frizura koje su dominirale posljednjih godina. Frizure iz osamdesetih godina pružaju priliku za nečim novim i drugačijim, pa ako sljedeći put na policama trgovina uočite nešto više sprejeva za kosu nego inače, nemojte se iznenaditi jer je povratak frizura iz osamdesetih godina definitivno u tijeku i obećava ostati s nama još neko vrijeme.

© Imatree
© Imatree

© Imatree

Ljepota