Instagram @champagnepapi
Instagram //

@champagnepapi

Ovih dana na Tiktoku pjesma Like That Metro Boomina na kojoj gostuje Kendrick Lamar izazvala je mnogo polemika. Jedan od najpopularnijih repera današnje generacije Kendrick Lamar otvoreno je dissao (u prijevodu isprozivao) Drakea, a cijela pjesma ponovno je stavila svađu dvoje repera pod povećalo javnosti.

U zadnjih nekoliko tjedana u glazbenom svijetu je glavna tema svađa između Kendricka Lamara i Drakea. Obojica repera u svojim su pjesmama isprozivali jedno drugoga, a u uvrede su uključili spominjanje obitelji, visine i stila. Sve je počelo kada je Kendrick gostovao u pjesmi Like That Metro Boomina i Futurea gdje je u svojem versu otpjevao stihove "there is no big three, "it's just big me", misleći pritom na njega, Colea i Drakea. Svoj vers Kendrick je završio stihovima "for all your dogs gettin’ buried" koji obožavatelji povezuju s Drakeovim albumom For All the Dogs. Nakon izlaska pjesme, Drake se osjećao prozvanim pa je tako došlo do jednog od najvećih svađa u svijetu repera u novijoj povijesti. 

Niz provokacija, niz pjesama

Like That je objavljena krajem ožujka, a sredinom travnja odnosno 19. travnja Drake je objavio diss-track Push-ups na spomenutu pjesmu. Drake se okomio na Kendrickovu visinu i njegov ugovor s Top Dawg Entertainmentom. Nekoliko dana kasnije Drake izbacuje još jedan diss-track Taylor Made Freestyle u kojem uz pomoć umjetne inteligencije je koristio glasove Kendrickovih uzora Tupaca i Snoop Dogga. 

Internet je čekao Kendrickov odgovor na provokacije, a on je objavio pjesmu Euphoria u trajanju od šest minuta u kojoj izravno  ismijava Drakeov uspjeh u hip-hopu, modni izričaj i druge stvari. Pjesma je u kratkom vremenu postala popularna na društvenim mrežama, posebno na Tiktoku gdje su se počeli raditi razni memovi na sound.

@mikaylaa222 literally the funniest diss, revoking his n word pass was uncalled for 💀 #kendricklamar #drake #fypage #foryoupage #viral ♬ euphoria - ziora

 

@evarw05

ON REPEAT!! Side note, im going to rip someones head off😁

♬ euphoria - ziora

Niti tri dana nakon prvog odgovora, Kendrick objavljuje još jednu bombu pod nazivom 6:16 in LA. Drake ponovno odgovara s Family Matters u kojoj provocira Kendricka spominjanjem njegove veze sa zaručnicom Whitney Alford. Svađa je sada postala osobna pa Kendrick koristi priliku te odgovara s Meet the Grahams. Pjesmu započinje obraćanjem Drakeovom sinu Adonisu, navodi kako je Drake loši otac te tvrdi da ima još jedno dijete, djevojčicu, koju skriva od javnosti. U nizu optužbi koje iznosi Drakea naziva alkoholičarom, govori kako ima problema s kockanjem te ga čak naziva pedofilom.

Godinama su na ratnoj nozi

Još od prije je poznato da se dvojica repera ne podnose. U početku karijere zajedno su surađivali i gostovali jedno drugom na albumima i pjesmama poput Buried Alive Interlude iz 2011., 2012. na Poetic Justice. No njihov se odnos promijenio prije deset godina kada je Kendrick u pjesmi Control sa Big Seanom prozvao puno poznatih repera, a između ostalih i Drakea. 

Budite kao Travis Scott

Dok se Kendrick i Drake svađaju, Travis Scott snimljen je kako uživa na odmoru u Grčkoj. Na internetu kruži video Travisa koji bezbrižno pleše sa starijim gospođama pa su ljudi počeli pisati kako bismo u svijetu punih Kendricka i Drakea zapravo trebali biti kao Travis Scott.

@g0ld3nedits he’s so peaceful man #travisscott #utopia #fyp #viral ♬ original sound - n1ghtcor6
Pop kultura