Pjaca x Sabant
Fotografije: @got.linopoliss/Iva Gotlin //

Pjaca x Sabant

Iza ovog originalnog poklona stoji zagrebački brend Sabant koji proizvodi i prodaje kožu biljnog podrijetla napravljenu od ostataka iz pivske industrije, gdje je nogometaš Pjaca investitor.

Prvu nogometnu loptu na svijetu izrađenu od Beer skina™, visokokvalitetne održive kože nastale od ostataka iz pivske industrije, zagrebački je brend Sabant poklonio svom investitoru Marku Pjaci u znak dobrodošlice u Zagreb i Dinamo. Svojom su ga inovacijom osvojili na prvu, a spojiti nogomet i pivo na potpuno novi način, izradom lopte od piva, kaže Andrej Marić, suosnivač Sabanta, htjeli su pokazati potencijal primjene njihovog materijala u raznim industrijama.

Sabantov Beer skin™ nastaje od ječmenog slada koji ostaje iza proizvodnje piva. a proces proizvodnje kože pobliže objašnjava njihova osnivačica Tamara Vučetić: ‘Uzimamo nusprodukt pivske industrije koji inače uglavnom ostaje neiskorišten, prerađujemo ga lokalno, a u ekskluzivnu održivu kožu pretvaramo u majstorskoj tvornici u Italiji. Naš Beer skin™ je održivo rješenje za sve koji žele koristiti visokokvalitetne kožnate materijale, a pritom mogu reći i kako je proizvod napravljen od piva, što je prilično kul’.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Marko Pjaca (@markopjacaofficial)

Dok za Beer skin™ čekaju patent, Tamara i Andrej planiraju izbacivanje novih linija kože, napravljenih također od ostataka iz alkoholne industrije. Trenutno su posvećeni suradnjama s hrvatskim kreativcima s kojima rade na inovativnim rješenjima u dizajnu. Tako su nedavno predstavili limitiranu kolekciju torbi od Beer skina™ s brendom Raw Bag dizajnerice Mirjam Krajine, a do kraja ove godine možemo ih očekivati još: ‘’Sabant je hrvatski inovatorski brend koji pomiče granice rješenja u tekstilnoj industriji, a svoje materijale želimo oblikovati u suradnji s hrvatskim dizajnerima, i tako lokalnu genijalnost predstavljati globalno’’, govori Andrej Marić, CEO Sabanta.

Priču o najposebnijoj nogometnoj lopti možete pratiti na @sabant.skins, a više o hrvatskoj inovaciji u globalnom svijetu tekstila možete saznati na sabant.com.

Lifestyle