Tjedan dizajna u Milanu
Profimedia/ //

Tjedan dizajna u Milanu

Milanski Tjedan Dizajna 2024. godine još je jednom očarao ljubitelje dizajna diljem svijeta mnoštvom instalacija, izložbi i događanja. Tako je Milano prošli tjedan bio epicentar dizajna i umjetnosti, a mi smo naravno na wishlistu dodali neke zanimljive komade kako poznatih brendova, tako i onih koje smo tek sada otkrili.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olga | Oh Milan (@oh_milan)

U nastavku izdvajamo 5 najupečatljivijih trenutaka sa ovogodišnjeg Tjedna dizajan u Milanu koji su nas apsolutno ostavili bez daha i dokazali da moćan dizajn, osim estetske vrijednosti, može u nama probuditi i nešto puno dublje.

Hermès Maison 2024.

Francuski brend Hermès je transformirao La Pelotu u zadivljujući prikaz sirovih materijala raspoređenih kako bi prikazali svileni dres jahača. Izložba je istaknula naslijeđe brenda u proizvodnji kožnih proizvoda i tekstila, s novom kolekcijom posuđa koja odašilje počast složenim uzorcima Hermèovog svijeta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hermès (@hermes)

Alula by Sabine Marcelis i CLOUD

Dizajnerski prostor AlUla (suradnja između Sabine Marcelis i CLOUD-a) pružio je zapanjujuće istraživanje drevnog oaznog grada AlUla u Saudijskoj Arabiji. Izložba, usklađena s temom Materia Natura, sadržavala je namještaj i dodatke inspirirane bogatom bioraznolikošću i kulturnim tradicijama regije pozivajući posjetitelje da dožive taktilne teksture modularnih sjedala.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MAISON RA-D (@maisonra.d)

Issey Miyake & We Make Carpets

U Issey Miyake trgovini, umjetnički kolektiv We Make Carpets stvorio je niz površinskih instalacija. Posjetitelje su dočekali više od 50.000 obojenih ražnjića i igala zabodenih u pjenu, ističući fokus oba brenda na detaljna istraživanja materijala i tehnike.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by We Make Carpets (@wemakecarpets)

Loewe lampe 

Loewe je predstavio kolekciju lampi stvorenih od strane 24 umjetnika i dugogodišnjih suradnika. Svaki komad u kolekciji okreće se svjetlu kao svojem centralnom mediju, pri čemu umjetnici koriste i manipuliraju njegovim svojstvima prema svojim jedinstvenim potrebama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LOEWE (@loewe)

Porsche Patterns of Dreams

Porscheova instalacija Patterns of Dreams prikazana u dvorištu Palazzo Clerici apsolutno je oduševila publiku. Suradnjom s Numen/For Use, vizija Porschea oživjela je hipnotizirajuću mrežu laganih sustava sastavljenih od tankih metalnih elemenata.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Porsche (@porsche)

 

 

Lifestyle