Donosimo jednostavan recept za crumble od jabuka koji uvijek oduševi
Unsplash //

Za sve ljubitelje deserata s jabukama imamo jedan klasik koji nikada ne razočara. Apple crumble, poznat i kao drobljenac od jabuka, savršena je kombinacija sočnih, mirisnih jabuka i hrskavog maslanog posipa. Priprema je brza i jednostavna, a rezultat je desert koji osvaja na prvi zalogaj.

Donosimo jednostavan recept za crumble od jabuka koji uvijek oduševi
Unsplash //

Crumble od jabuka recept

Sastojci (za kalup otprilike 20 × 30 cm)

Nadjev od jabuka:

  • 6–8 jabuka (oko 1 kg), oguljenih i narezanih na kockice ili kriške

  • 2 žlice šećera (bijeli ili smeđi)

  • 1 žličica cimeta ili pumpkin spice začina

  • 1 žlica limunova soka

  • 1 žličica vanilije (po želji)

  • 1–2 žlice brašna (ako su jabuke vrlo sočne)

Crumble posip:

  • 150 g brašna

  • 100 g hladnog maslaca, narezanog na kockice

  • 80–100 g smeđeg šećera

  • 50 g zobenih pahuljica (preporučljivo)

  • Prstohvat soli

  • Po želji: malo cimeta ili sjeckanih orašastih plodova

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C

  2. Pripremite nadjev od jabuka tako da u zdjeli pomiješate jabuke, šećer, cimet, limunov sok, vaniliju i po potrebi brašno. Smjesu rasporedite po dnu kalupa.

  3. Pripremite crumble posip. U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, zobene pahuljice i sol. Dodajte hladni maslac i utrljajte ga prstima u suhe sastojke dok ne dobijete mrvičastu strukturu.

  4. Ravnomjerno rasporedite posip preko jabuka.

  5. Pecite 35–45 minuta, dok površina ne postane zlatno smeđa, a jabuke mekane i mirisne.

Najbolji je topao, uz kuglicu sladoleda od vanilije, žlicu tučenog vrhnja ili malo grčkog jogurta.

Lifestyle