bijelo dugme
Z. Trbojević //

bijelo dugme

Tim povodom bend se priprema za spektakularnu turneju od 50 koncerata diljem bivše Jugoslavije i inozemstva pod nazivom "Doživjeti stotu", kojom će publiku provesti kroz pet desetljeća nezaboravnih glazbenih trenutaka i velikih hitova.

bijelo dugme
Z. Trbojević

bijelo dugme

Bend sastavljen od selekcije glazbenih trademarkova svih postava iz tri različite pjevačke ere - Gorana Bregovića, Alena Islamovića, Mladena Vojičića Tife, Điđija Jankelića, Zorana Redžića i Ogija Radivojevića - priprema ponovno osvajati srca obožavatelja širom regije. Prvi koncert turneje, 11. svibnja, održat će se u srcu grada gdje je sve počelo – u Sarajevu, i to u Dom mladih, mjestu koje je 1974. godine svjedočilo rađanju fenomena Bijelog Dugmeta.

bijelo dugme
Z. Trbojević

bijelo dugme

„Sretan sam što smo se ponovno okupili kako bismo proslavili ovaj važan jubilej: 50 godina Bijelog Dugmeta predstavlja ne samo glazbenu povijest, već i dio života mnogih generacija. Nadam se da ćemo svojim nastupima podsjetiti ljude na te divne trenutke i stvoriti nove uspomene“, izjavio je Goran Bregović, vođa benda.

bijelo dugme
Z. Trbojević

bijelo dugme

LOLI live stream platforma

Ulaznice za prvi koncert odmah su rasprodane, no za sve one koji nisu na vrijeme kupili karte za ovaj ili neki od budućih koncerata, organizatori su omogućili live stream putem kojeg će svi koji to žele moći pratiti koncert iz udobnosti svoga doma.

LOLI live stream platforma ovaj će koncertni događaj godine prenositi u živo iz Doma mladih, a mogu ga pratiti gledatelji iz cijelog svijeta. Kupljenom ulaznicom, koncert se može gledati uživo ili 48 sati nakon koncerta. Svoju ulaznicu za ovaj live stream spektakl možete odmah kupiti na: https://loli.stream 

LOLI live stream platforma, poznata je po vrhunskim prijenosima glazbenih događaja, a omogućuje gledateljima iz svih dijelova svijeta da dožive ovu glazbenu poslasticu iz udobnosti vlastitog doma. Koncertni događaj "Doživjeti stotu" bit će emitiran uživo iz Doma mladih, a kvaliteta prijenosa bit će nevjerojatna, u HD rezoluciji i s vrhunskim stereo zvukom. Video produkciju prati ekipa LOLI streama s MedVid Produkcijom iz Pule, koristeći čak 8 HD kamera kako bi uhvatili svaki trenutak ove glazbene povijesti. Redatelj ovog posebnog prijenosa je Peđa Marković, iskusni redatelj brojnih popularnih televizijskih serija i emisija, što jamči vrhunsku produkciju i nezaboravno iskustvo za sve gledatelje.

Jedan od najpopularnijih sastava bivše Jugoslavije

Podsjetimo, Bijelo Dugme je jedan od najutjecajnijih i najpopularnijih rock sastava s prostora bivše Jugoslavije, koji je svojim nezaboravnim melodijama, energičnim nastupima i karakterističnim zvukom obilježio glazbenu scenu 70-ih, 80-ih i početka 90-ih godina prošlog stoljeća. Grupa je osnovana 1974. godine u Sarajevu, a njezin osnivač i vođa bio je Goran Bregović, talentirani gitarist, skladatelj i aranžer.

bijelo dugme
Z. Trbojević

bijelo dugme

Nakon maksimirskog revijalnog okupljanja prije 15-ak godina, ovo je prvo takvo okupljanje legendarnog benda. Očekuje se da će turneja "Doživjeti stotu" biti nezaboravan glazbeni događaj, spajajući različite generacije kroz ljubav prema glazbi koja je definirala jedno vrijeme i ostavila neizbrisiv trag.

bijelo dugme
Z. Trbojević

bijelo dugme

Pop kultura