Fotografije: Petar Lupić //

Pobjedu je odnijela skulptura “Bilbodom”, koju su zajednički oblikovali umjetnici Vanja Vrbanec, Dražen Vrbanec i Adrian Vrbanec. Drugo mjesto pripalo je skulpturi „Argonauti“ Petra Popijača i Dominika Budića, a broncu je zavrijedila „1973“ Nikole Vudraga i Andrije Vuradina.

U izboru za najbolju fotografiju pobjedu je odnijela fotografija Domagoja Barića ''Pješčana svjetlost''. Drugo mjesto osvojila je fotografija Dražena Kaspreka ''Pješčana vratašca'', dok je treće mjesto osvojila fotografija Darka Tršinara ''Šešir u pijesku''.

"Rajska plaža ponovno je postala žarište kreativnosti i umjetnosti. Ovogodišnji festival s temom 'Gospodari plaže' privukao je nevjerojatne talente iz cijelog svijeta. Posjetitelji su mogli uživati u zadivljujućim skulpturama, ali i brojnim dodatnim aktivnostima. Ponosni smo što je Lopar još jednom pokazao svoju sposobnost da spoji prirodne ljepote i ljudsku kreativnost u jednu sjajnu turističku priču. Zahvaljujemo svim sudionicima i posjetiteljima na još jednom uspješnom izdanju međunarodnog Festivala skulptura u pijesku", izjavio je Marin Mušćo, direktor Turističke zajednice Općine Lopar.

Ovogodišnji festival uključivao je i radionice, demonstracije uživo te interaktivne sesije s umjetnicima, pružajući posjetiteljima priliku da nauče više o samom procesu stvaranja skulptura u pijesku. Lopar je još jednom dokazao da je jedno od najatraktivnijih mjesta za ljubitelje umjetnosti i prirode, a Rajska plaža savršeno okruženje za ovakvu manifestaciju.

Festival skulptura u pijesku samo je početak ljetnih atrakcija u Loparu ove sezone. Posjetitelje očekuje niz manifestacija poput Ribarske fešte, Paradise Kids Festivala, Loparske noći, Male Gospe i mnogih drugih.

Lifestyle