Instagram @randelemaninteriors
//

Instagram @randelemaninteriors

Bijela i bež boja vječni su klasik koje uvijek odabiremo kada trebamo kombinirati boje. Osim što idu uz gotovo svaku nijansu koju možemo zamisliti, odličan su izbor kada trebamo neutralizirati prostor. Međutim, ako ste u potrazi za novom nijansom koja će osvježiti prostor i istovremeno ga neutralizirati neka odluka padne na plavu boju. Plave kuhinje u ljetno vrijeme bit će pravi hit u svijetu interijera, ali će također transformirati kuhinju. 

Nježno plave nijanse idealna su alternativa bijeloj ili bež boji u svakom prostoru, a zahvaljujući svojim svijetlim i prozračnim nijansama sjajna su opcija za nove kuhinjske elemente. Ako tražite novu boju za kuhinjske elemente no pritom imate neke uvjete koje biste htjeli zadovoljiti novom bojom poput otvorenijeg dojma prostora, svijetloplave nijanse učinit će vam uslugu. Svijetloplave nijanse također ne predstavljaju veliku promjenu, ali će mnogo učiniti za prostor. Kuhinja i kuhinjski elementi djelovat će vizualno prostranije i urednije te će pružati ugodnu pozadinsku atmosferu. 

Da biste se uvjerili kako je plava savršena neutralna boja, našli smo nekoliko savjeta kako je uklopiti u kuhinjski interijer!

Izaberite plavi industrijski čelik

Plava se jednako dobro može uklopiti u industrijski uređenu ili modernu kuhinju, a sve ovisi o tonu koji odaberete. Ako birate kombinaciju sive i plave, imitacija plavog čelika pojačat će cielokupni izgled kuhinje koja će izgledati modernije. Uz ovaj ton idealno će se uklopiti sivi mramor, ali je također savršen izbor ako želite postići minimalistički izgled kuhinje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bakes & Kropp Fine Cabinetry (@bakesandkropp)

Kombinirajte materijale i tonove

Tko kaže da se plavi tonovi i nijanse ne mogu kombinirati s drugim materijalima i uzorcima? Plava se odlično slaže s drvetom pa se tako možete poigrati s tonovima. Tamnije drvo kombinirajte s tamnijim plavim tonovima kako biste postigli dozu dramatičnosti, a svjetlije nijanse drveta kombinirajte sa svjetlijim plavim tonovima. Rezultat će biti neočekivano dobar spoj dvaju naizgled ne spojivih materijala i boja, ali ćete tim izborom oduševiti svakoga. Ako ne želite kombinirati drvo, druga odlična opcija je mramor koji će izgledati elegantno uz plavu boju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bakes & Kropp Fine Cabinetry (@bakesandkropp)

Prihvatite zadanu estetiku

Plava je jako zahvalna boja koja će se dobro uklopiti u svaku estetiku i stil uređenja- od modernog, vintage ili minimalističkog. Elemente kuhinje možete izabrati u drvetu koje će biti plave nijanse, a da biste dodatno naglasili prisutnost plave boje u kuhinji birajte posuđe s plavim detaljima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rande Leaman (@randeleamaninteriors)

Lifestyle