Instagram @filmfilemedia
//

Instagram @filmfilemedia

Temperature na gradskom asfaltu konačno odgovaraju godišnjem dobu koje je pred nama, a visoke temperature i sve više sunčanih dana u nama probude želju za odlaskom na more. Iako je produženi vikend kojeg su neki iskoristili kao bijeg iz gradskih središta iza nas i dalje maštamo da smo na morskoj obali. Filmovi su savršen način kako probuditi nostalgiju, a popis ovih bikinija koji su obilježili filmsku povijest na trenutak će nas vratiti na plažu. 

Elizabeth Taylor - Suddenly Last Summer

Film Suddenly Last Summer je adaptacija istoimenog filma iz 1959. godine u kojem jednu od glavnih uloga ima legendarna glumica Elizabeth Taylor. Jedna od najpoznatijih filmskih glumica svih vremena u jednoj sceni sjedila je na kamenu u plićaku, a na sebi je nosila jednodijelni bijeli kupaći kostim. Kupaći kostim bio je oličenje jednostavnosti i elegancije, a lagano spuštene naramenice kostima podigle su cijelu kombinaciju. Osunčani ten Elizabeth Taylor u kombinaciji s bijelim kupaćim kostimom dodatno naglašavaju njezin ten no ovaj model kupaćeg kostima uvijek će biti u trendu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alessandro Forlin (@alessandroforlin2)

Brigitte Bardot- A Very Private Affair

Kada je ovaj film izašao u modi su još uvijek bili jednodijelni kupaći kostimi stoga se dogodila prava prekretnica kada se Brigitte Bardot pojavila u bikiniju. Šezdesetih godina prošlog stoljeća ovakvo odijevanje u filmovima smatralo se vrlo kontroverznim pa ovaj filmski outfit ima dodatan značaj. Upravo je Bardot jedna od prvih glumica koja se u filmovima počela pojavljivati u bikiniju, a ovaj bijeli bikini zauvijek će ostati zapamćen u povijesti. 

Joan Blackman- Blue Hawaii

Jedna od stvari koje su obilježile ovaj film je mnoštvo šarenih boja koje su služile kao inspiracija za kombinacije. Scena koja je obilježila Blue Hawaii je kada su Joan Blackman i Elvis Presley na obali tropske plaže, a dok joj Presley pjeva serenadu, Joan nosi jednodijelni kupaći kostim.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝚕𝚞𝚌𝚢⚡️ (@elvisinthemovies)

Gwyneth Paltrow - The Talented Mr. Ripley

Radnja filma smještena je u 1950-te godine, a tim vremenskim razdobljem inspirirani su kostimi u filmu. Gwyneth Paltrow utjelovljuje ulogu Marge koja nam je priredila nekoliko nezaboravnih modnih trenutaka, a jedan od njih bio je njezin dvodijelni azurno plavi bikini. Bikini je imao detalje poput užeta koji daje pravi ljetni vibe i neodoljivo podsjeća na ljetovanje na talijanskoj obali.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aesthetics, Vintage & Travel (@myladyaudrey)

Grace Kelly - To Catch A Thief

Grace Kelly bila je jedna od najvećih modnih ikona, a tijekom svoje glumačke karijere priredila nam je puno modno zanimljivih trenutaka. U filmu To Catch A Thief Kelly se u jednoj sceni pojavljuje žutom retro kupaćem kostimu. Kelly glumi bogatu vlasnicu nakita, a ova kombinacija odiše baš tom estetikom. Ovaj upečatljiv look dodatno su oplemenili modni dodaci- bijele mačkaste naočale, svilena šifonska marama za glavu i torba za plažu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Film File Media (@filmfilemedia)

Pop kultura