unsplash
//

unsplash

Rujan je pred nama, a s njim dolazi i promjena dnevnog ritma – sve manje sunca, a sve više prohladnih večeri koje nas tjeraju da se ušuškamo u dekice i potražimo nove naslove na omiljenim streaming servisima. Dani su kraći, a povremene kiše iznenade taman kad se najmanje nadamo, pa je uvijek dobro imati nekoliko filmova i serija u pričuvi za rujanska popodneva.

Bilo da volimo napete trilere, humoristične serije, dokumentarce ili nešto sasvim drugačije, Netflix u rujnu nude pregršt novih i starih poznatih naslova koji mogu pružiti savršeni bijeg od svakodnevice. Uz željno iščekivani drugi dio 4. sezone Emily u Parizu, u mnoštvu novih naslova istaklo se njih 5 koji zaista puno obećavaju. Evo rujanskih Netflix favorita. 

Neispričane priče: Hope Solo protiv Američkog nogometnog saveza

Nakon dvadeset godina turbulentne karijere u javnosti, dvostruka osvajačica olimpijskog zlata i prvakinja Svjetskog kupa, vratarka Hope Solo, odlučila je ispričati svoju priču. Kroz seriju iskrenih intervjua, Solo otvara vrata u svijet koji je obilježen mješavinom velikih uspjeha i teških padova, koji su je izdigli iznad samih granica sporta. Unatoč tome što je svoj život posvetila nogometu, njezina nepopustljiva natjecateljska energija i radikalna iskrenost često su je stavljale pod povećalo kritike, tjerajući je da sama vodi bitku za ono što najviše cijeni: jednakost, priznanje i poštovanje. Dokumentarac "UNTOLD: Hope Solo protiv američkog nogometa" pruža uvid u njezin život i karijeru, od složenog odrastanja u ruralnom Washingtonu do vrhunaca sportske slave, gdje se etablirala kao najbolja vratarka u povijesti američkog nogometa. Hope Solo na Netflix stiže 3. rujna. 

Idealan par 

Amelia Sacks (Eve Hewson) priprema se za brak s članom jedne od najbogatijih obitelji na Nantucketu. Njezina buduća svekrva, poznata spisateljica Greer Garrison Winbury (Nicole Kidman), koja je poznata po svojem strogom neodobravanju, uložila je mnogo truda u organizaciju što je trebala biti najglamuroznija svadba sezone. Međutim, planovi se mijenjaju kada se na plaži pronađe leš. Dok izlaze na vidjelo sklonosti i tajne, počinje prava istraga koja izgleda kao da je izvučena iz jednog od Greerovih romana. Svi prisutni brzo postaju osumnjičeni. Na ovu istragu možete se baciti već 5. rujna! 

U vatru: Izgubljena kći

U travnju 2010. Cathy Terkanian primila je pismo koje je promijenilo njezin život. Socijalni radnik je obavijestio da je njezina kći, koju je prije 35 godina dala na posvajanje, nestala iz posvojiteljskog doma 1989. godine. Poticana potrebom za odgovorima, Terkanian je angažirala detektiva amatera i lokalne vlasti, započinjući desetogodišnju potragu za istinom o sudbini svog djeteta. "Into the Fire: The Lost Daughter" prati ovu iscrpljujuću potragu, istražujući mračne dubine stvarne kriminalističke priče koja se čini gotovo nevjerojatnom. U središtu ove složene priče je snažna povezanost između majke i djeteta, te snaga majčinskog instinkta koji nadmašuje prostor i vrijeme. Dokumentarac izlazi 12. rujna. 

Njegove tri kćeri 

Ovaj napeti, dirljivi i duhoviti prikaz obiteljskih odnosa prati tri otuđene sestre koje se, nakon godina udaljenosti, okupljaju u njujorškom stanu kako bi se zajednički brinule za svog teško bolesnog oca. Dok se suočavaju s njegovim pogoršanim stanjem i svakodnevnim izazovima brige o njemu, sestre su prisiljene suočiti se i s vlastitim, dugo potiskivanim problemima i nesuglasicama. Svaka od njih donosi sa sobom svoje neriješene frustracije, bolne uspomene i međusobne zamjerke. Ipak, u ovoj stresnoj situaciji, one će morati pronaći način da se ponovno povežu, premoste stare rane i izgrade novi odnos – istovremeno balansirajući između tuge, napetosti i trenutaka neočekivanog humora koji ih podsećaju na snagu obitelji. Ova priča dolazi na Netflix 20. rujna. 

Razvedeni 

Dvadeset godina nakon što su se razveli, bivši supružnici odlučuju zatražiti crkveno poništenje svog braka koji je bio kratak. Dok prolaze kroz proces, prisjećaju se svoje zajedničke prošlosti, preispitujući uspomene, osjećaje i odluke koje su ih doveli do tog trenutka. Ova introspektivna rekonstrukcija njihovog odnosa otkriva složenost njihova zajedničkog života i razloge zbog kojih su se razdvojili, dok se suočavaju s posljedicama svojih prošlih odluka i njihovim utjecajem na sadašnjost. 'Razvedene' gledamo od 25. rujna!

Lifestyle