Foto/ pexels
//

Foto/ pexels

Ljeto se polako bliži kraju, a s povratkom s godišnjih odmora Zagreb ponovno oživljava. Ulice ponovno vrve od atomobila i pješaka, parkovi se vraćaju u svoju svakodnevnu gužvu. No, s hladnijim danima pred vratima, mnogi od nas već razmišljaju o mjestima gdje ćemo provoditi duge jesenske i zimske večeri, ali i o onima gdje ćemo fino jesti, pa se obradujemo svakoj novoj gastro lokaciji u gradu.

Zagreb je tako dobio novu gastro destinaciju koja donosi svjež pristup na lokalnu gastro scenu. Na adresi Vlaška 95, otvorena je Grandma Fogg – pizzeria specijalizirana za pizze 'al taglio', pripremljene u pravokutnim plehovima i servirane po komadima. Ovaj inovativni projekt potpisuje tim već poznat zagrebačkoj publici, a koji stoji iza uspjenih lokala Mr. Fogg i Mrs. Fogg.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MrsFogg_zg (@mrsfogg_zg)

Osim posebnog koncepta usluge, pizzeria je posebna i po uređenju u prepoznatljivom steampunk stilu. A što se tiče kupovine, pizzu uzmeš i nosiš, ali nije zabranjeno pojesti ju na licu mjesta a onda za doma ponijeti još koji komad.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MrsFogg_zg (@mrsfogg_zg)

Trenutna ponuda pizzerije Grandma Fogg uključuje osam vrsta pizza, s naglaskom na klasične opcije poput Margherite, Capricciosa i Caprese. Cijene za komade pizza variraju između 3,20 eura i 4,90 eura. Ekipa iz pizzerije planira nadodati nove i inovativne kombinacije u svoju ponudu, ali se zasad mogu pohvaliti inovativnom pizzom Slanina Friarielli s bogatim nadjevom od šunke, špeka, raštike, ukiseljenog luka i umaka od ricotte, a koja je dostupna za 5,90 eura. I što je najbitnije od svega, svaka pizza miriše baš kao - bakina!

Lifestyle