Nespresso Coffee greek freddo vertuo
//

Nespresso Coffee greek freddo vertuo

Ako ste i vi ljubitelj najtoplijeg i najživljeg godišnjeg doba i već pomalo žalite zašto je tako brzo prošlo, ne brinite jer imamo nekoliko provjerenih načina kako taj osjećaj produžiti što je više moguće. Zaista se možemo pohvaliti najljepšom obalom na svijetu i ne moramo ići daleko kako bismo uživali u svim ljepotama Mediterana. Ali kada krenu jesenske kiše, tmurno vrijeme i dani postanu kraći, nerijetko žalimo za dugim toplim danima i svemu što ljeto nosi. Srećom, postoje načini kako uživati u ljetu što duže i kako si stvoriti ugođaj kao da smo na Jadranskoj obali. 

Sigurno smo barem jednom u životu uhvatili sami sebe u situaciji u kojoj su nas neki miris, okus ili slika u isti trenutak vratili u prošlost ili nam oživjela dragu uspomenu. Lijep je osjećaj kada znaš da ipak postoji nešto što te može vratiti u tebi draga vremena ili probuditi istu emociju. A ono što vraća osjećaj laganog, dugog i toplog, pravog Mediteranskog ljeta podrazumijeva uključivanje svih naših čula. 

Prva jutarnja kava koja miriše kao odmor iz snova

Nema ništa ljepše od prve jutarnje kave koja budi sva naša čula i priprema nas za novi dan. Kako dani postaju sve kraći, potrebna nam je prava doza energije koja će nas razbuditi i podsjetiti na onu vitalnost koju smo osjećali pod ljetnim suncem. A da nas i boje i mirisi odnesu u pravi mediteranski svijet pobrinuo se Nespresso sa svojom šarenom ljetnom kolekcijom inspiriranom raskošnim destinacijama poput Francuske rivijere, grčkih otoka i Jadranskog mora. Kolekcija 'Nezaboravno mediteransko ljeto' dizajnirana je kako bi donijela mirise, boje i okuse vašeg savršenog odmora direktno u vašu šalicu i svaki gutljaj učinila upravo - nezaboravnim. Nespresso je u suradnji s Pantone stručnjacima osmislio senzornu paletu koja savršeno prenosi atmosferu mediteranskih obalnih gradova. Glavna zvijezda ove palete je Mandarin Orange, uz predivne nijanse Habanero Gold, Muskmelon, Aquarelle i Blue Iolite. Uz limitiranu seriju dodataka nadahnutih Mediteranom, svaki gutljaj vaše kave postaje malo putovanje koje stvara nezaboravne uspomene – bilo da se radi o osvježavajućem grčkom Freddo Cappuccinu ili klasičnom talijanskom Caffe Shakeratu. Nespresso je tu da vam pomogne stvoriti jutra puna posebnih trenutaka.  

A kada je riječ o najboljem izboru jutarnje kave koja će vas razbuditi, umiriti i opustiti,  na scenu stupa Nespresso Cold Brew Style Intense, nova veličina kave u Vertuo sustavu (XL – 355 ml). Ova kava donosi specifičan profil okusa, inspiriran metodom 'hot bloom', koja inače zahtijeva između 8 i 12 sati za pripremu. No, uz Vertuo aparate (Next i Pop modeli), ovaj bogati napitak možemo pripremiti za samo nekoliko minuta. Cold Brew Style Intense tako postaje savršen jutarnji ritual koji nas vraća u formu, pružajući onaj intenzivan okus i energiju koju trebamo za uspješan početak dana. Za pripremu najljepše jutarnje kave potrebno je samo nekoliko trenutaka, što je idealno jer nam je jutro uvijek prekratko za sve što želimo i moramo obaviti, a jednostavna priprema ostavlja duže vremena za uživanje u samoj kavi. 

Da bi užitak bio potpun i onaj pravi mediteranski, Nespresso donosi novu kolekciju aparata i dodataka u Pantone bojama koje podižu raspoloženje i sadrže prepoznatljivi Pantone čip. Vertuo Pop i Essenza Mini redizajnirani su u ograničenom izdanju Mandarin Orange, kako bi vaše iskustvo ispijanja kave bilo u skladu s ljetnim ugođajem. Uz to, linija Aeroccino 3 pjenilica za mlijeko ovog je ljeta obogaćena novim modelom u istoj boji.

A za pravo ljetno buđenje i kavu s twistom koja će vas zaista odvesti na pravo putovanje Mediteranom dok sjedite u toplini svog doma ili ureda, donosimo recept za Cucumber Lemon Basil Cold Brew. Priprema je jednostavna, a okus će vas iznenaditi i osvježiti! Ako pak ne stignete popiti kavu, ne brinite! Kolekcija 'Nezaboravno mediteransko ljeto' donosi i limitiranu seriju Nespresso x Pantone šalica za kavu, idealnih za uživanje u vašem omiljenom napitku. Uz ove putne šalice ljetni vibe nosite sa sobom gdje god da krenete! 

CUCUMBER LEMON BASIL COLD BREW

Sastojci:

•             Kocke leda: 3 komada

•             Cold Brew Style Intense kava: 355 ml

•             Svježi krastavac

•             Svježa kriška limuna

•             Svježi bosiljak

•            

PRIPREMA:

•             U Reveal Cold čašu za kavu stavite 3 kocke leda (po 30 g)

•             Dodajte veliku krišku svježeg krastavca, krišku limuna i 3 lista bosiljka

•             Preko njega ekstrahirajte 355 ml kafe Cold Brew Style Intense

•             Lagano promješajte, a zatim pričekajte nekoliko minuta dok se sastojci ne pomiješaju

Nespresso aparate pronaći ćete u Nespresso poslovnicama, a ako vas put nanese u Split, svakako posjetite novootvoreni Nespresso Mall of Split pop-up butik. Tu ćete otkriti sve čari ove kave, pronaći onu koja vam najviše odgovara i saznati trikove za dobru priremu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lifestyle