Fotografija: IMDB
//

Fotografija: IMDB

Na Netflix su stigle čak 94 epizode koje su snimljene u vremenu od 1998. do 2004. godine. Malo manje lijepe vijesti su to da Netflixov ugovor ne uključuje spin-off seriju “And Just Like That” koja je premijerno prikazana 2021. Ona će se s trećom sezonom vratiti na streaming servisu Max, iako datum premijere još uvijek nije poznat. 

Mi smo jedni od onih koji seriju gledaju ispočetka po tko zna koji put, ali ako nisi taj tip i želiš brzinsku zabavu i opuštanje te ti se ne da upoznavati likove, donosimo najbolju epizodu iz svake sezone uz koju možeš uživati u New Yorku, dobroj obući, škakljivim temama i onom najboljem - ženskom prijateljstvu. 

“Valley of the Twenty-Something Guys” (sezona 1, epizoda 4)

Prva sezona se razlikuje od ostalih i većina sezone djeluje gotovo kao neka druga serija, s intervjuima i Carrienim izravnim obraćanjem u kameru. Ipak, u ovoj epizodi smo gledali zanimljivo iskustvo koje ima Charlotte. Naime, ona 'dejta' s tipom koji želi imati analni seks, a djevojke o toj temi raspravljaju u taksiju. Otvoreni razgovor savršeno pokazuje četiri različita mišljenja i pokazuje kakve su djevojke (znatiželjna Carrie, Miranda opsjednuta snagom, seksualna Samantha i konzervativna Charlotte). Ovo je bio i prvi put - ali ne posljednji - da se serija bavi temama koje su se tada smatrale tabuima. I u pravom stilu iz Seksa i grada, scena završava apsolutno savršenom šalom.

“They Shoot Single People, Don’t They?” (sezona 2, epizoda 4)

Ono što bi trebao biti “taj” trenutak za Carrie pretvara se u noćnu moru kada se pojavi na naslovnici časopisa New York,  s cigaretom u ruci, velikim podočnjacima i s naslovom: “Sama i fantastična?” Upitnik na kraju provocira egzistencijalnu krizu za ženu koja je mislila da je njezin solo život sasvim u redu. Kroz epizodu se prikazuje neugodan i bezobrazan medijski prikaz neudatih žena tijekom 1990-ih. Kako bi se osjećala bolje, Carrie izađe s mlađim muškarcem, a u ovoj epizodi se pojavljuje i zgodni Bradley Cooper.

“Running with Scissors” (sezona 3, epizoda 11)

Carrie je u vezi s dizajnerom namještaja Aidanom Shawom, koji bi joj trebao savršeno odgovarati, a ipak je posljednjih nekoliko epizoda provela u aferi s Facom. Drama dolazi do vrhunca, jer je Carriena tajna razotkrivena, a stvari postaju još bolnije kada Facina žena Natasha uhvati Carrie kako se iskrada iz njihova stana. Sukob koji slijedi je dokaz da naši postupci imaju mnogo utjecaja i na druge ljude. U ovoj epizodi upoznajemo i Charlotteinog prijatelja i izvanrednog organizatora vjenčanja Anthonyja Marentina, koji će postati dio postave u seriji.

“My Motherboard, My Self” (sezona 4, epizoda 8)

Carrieno snalaženja s tehnologijom oduvijek je bilo malo čudno,  ali ovo je 2001., tako da možemo shvatiti slom koji Carrie doživi kad joj se sprži laptop — posebno zbog onoga što priča rasvjetljava zidove koje je postavila u svojoj vezi s Aidanom. Ali ono što ovu epizodu zaista čini nezaboravnom je Miranda, koja prisustvuje majčinom sprovodu i prisiljena je suočiti se s vrstom dubokih osjećaja koje obično tjera od sebe. Ovdje shvaća koliko je Carrie, Charlotte i Samanthi doista stalo do nje i kako su obitelj ponekad ljudi koji sami biramo imati u svom životu, a ne oni s kojima smo krvno povezani.  

“Anchors Away” (sezona 5, epizoda 1)

Ovo je prva epizoda koja je snimljena poslije 11. rujna 2001. i jasno je da su producenti razmišljali o tragediji kada su ovo snimali. U epizodi se nikada izričito ne spominje 11. rujna, ali "Anchors Away" je ljubavno pismo New Yorku u pravom smislu riječi. Odvija se tijekom Tjedna flote, kada brodovi puni zgodnih mornara pristanu u grad, a Carrie upozna seksi mornara koji je nauči da je njezina jedina velika ljubav u životu upravo grad u kojem živi i da ju je on napravio onakvom kakva jest. 

“An American Girl in Paris” (sezona 6, epizode 19 i 20)

Iako ovo nije bio kraj priče, finale serije iz 2004. dirljiv je kraj serije koja je obilježila jednu eru. Zaljubljenici u Carrien jedinstveni stil će uživati u nekim od  najupečatljivijih lookova ikad u Gradu svjetla, a njezin bijeg u drugu zemlju priča značajnu priču o pokušaju pronalaska samog sebe. Carrie konačno riješi odnos s Facom (i konačno saznajemo njegovo pravo ime!), ali prava ljubavna priča u ovoj epizodi — i cijeloj seriji — najbolje je sažeta Carrienim posljednjim riječima: “Najuzbudljiviji, najizazovniji i značajan odnos od svih je onaj koji imate sa samim sobom. A ako možeš pronaći nekoga tko će voljeti tebe kakvog jesi, to je jednostavno fantastično.”

Lifestyle