Shogun
Fotografije: IMDB //

Shogun

Kada kažemo Shōgun, sigurno se sjetite istoimene serije prikazane 1980. godine koja je dobila sjajne recenzije i osvojila čak tri Emmy nagrade. Nova japanska serija Shōgun, temeljena na književnom djelu Shōgun britanskog autora Jamesa Clavella, krenula je istim stopama. Ova epska saga premijerno je prikazana u veljači, donoseći gledateljima uvid u svijet japanske kulture, politike i borbe za moć za vrijeme feudalnog Japana.

Shogun
IMDB

Shogun

Glavna radnja serije prati dolazak engleskog pomorca na japansko tlo tijekom 17. stoljeća, zbog čega počinju složeni međukulturalni odnosi. Kroz oči glavnog lika, publika će istražiti složene političke intrige, borbe za moć, ali i duboke ljudske veze koje se razvijaju usred ovog turbulentnog perioda.

Shogun
IMDB

Shogun

Ono što nas je posebno oduševilo je impresivna rekonstrukcija ambijenta 17. stoljeća u Japanu koja nas kao pravi vremeplov odvodi u feudalno japansko doba. Sasvim realistično nas upoznaju sa svijetom samuraja, drevnih običaja i političkom situacijom s pomoću fantastičnih kostima, setom, specijalnim efektima i glumcima koji vjerno prikazuju to razdoblje.

Shogun
IMDB

Shogun

Glumačka postava serije sastoji se od talentiranih i poznatih imena poput Hiroyuki Sanade, Cosmo Jarvisa i Anne Sawai. Njihova interpretacija likova dodatno doprinosi autentičnosti i dubini priče, zbog čega Shogun nije samo vizualno već i emotivno iskustvo za gledatelje.

Shogun
IMDB

Shogun

Ovih 10 epizoda prve sezone ispunilo je naša visoka očekivanja i sigurno će probuditi bingera u vama. No sve nas zanima hoće li hit serija imati i drugu sezonu? Iako se američki televizijski kanal FX još nije službeno oglasio po tom pitanju, tim serije Shōgun šuška o njenom nastavku. Između ostalog, Justin Marks, izvršni producent serije, izjavio je kako smatra da je serija savršeno zaokružena cjelina koja, kao i knjiga, ima sasvim dobar završetak. Producentica Michaela Clavell dala je pozitivniji odgovor tvrdeći da će o nastavku serije odlučiti sama publika svojom reakcijom na postojeću sezonu.

Shogun
IMDB

Shogun

Iako nemamo točan odgovor na pitanje hoće li serija imati nastavak, sigurni smo u kvalitetu prve sezone. Ona je prepoznata širom svijeta što dokazuju odlične recenzije te sjajna ocjena 9,2 na platformi IMDb. Ako vas zanima zašto Internet toliko bruji o ovoj seriji, možete ju pogledati na platformama Hulu i Disney+ i uvjeriti se da je zaista sjajna.

Shogun
IMDB

Shogun

Pop kultura