Fotografija: Unsplash
//

Fotografija: Unsplash

Od malih nogu su nas učili da je ljeti potrebno posebnu pažnju pridodati koži no što je s kosom? Kosa također pati po ljeti ukoliko se je pravilno ne njeguje. Kada dođu topliji dani i prve zrake sunca skloniji smo sve više vremena provoditi na otvorenom, Na moru smo cijelo vrijeme na plaži, kupamo se i sunčamo što na posljedku ostavi posljedice na kvalitetu kose. 

Među omiljenim ljetnim aktivnostima kada za to dođe vrijeme su kupanje na moru ili uz bazen i sunčanje, a konstantna izloženost morskoj soli, kloru i suncu u ljetnim mjesecima može uništiti kosu. Baš kao što svaki put prije odlaska na plažu stavite kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom trebali biste jednaku pozornost pridonjeti kosi. Iako kosa ne može izgorjeti kao koža, prekomjerno izlaganje suncu će ju isušiti i može izgledati kao slama. Najbolje rješenje u borbi protiv suhe i ispucale kose u ljetnim mjesecima su maske za kosu. Nakon svakog kupanja, bilo da ste se kupali u moru ili bazenu, poželjno je isprati se običnom vodom kako biste otklonili barem malo soli i klora s kose. 

Maske za kosu ostaviti će najbolji učinak na kosu te ju u kratko vrijeme oporaviti. Najbitnije je da ih često koristite kako biste vidjeli napredak i očuvali zdravlje vaših vlasi. Nakon što ste izašli iz mora ili bazena, operite kosu sa šamponom te nanesite masku za kosu. Masku nanesite samo na vrhove kose te ostavite da djeluje nekoliko minuta pa temeljito isperite. Pravilnom njegom i zašitom kose od sunca izbjeći ćete drastičnu promjenu dužine kose. 

Pronašli smo najbolje maske za kosu koje će biti pravi spas za suhu kosu u ljetnim mjesecima!

Ljepota