JYSK
Promo //

JYSK

Liocel se izrađuje od pulpe drveta iz održivo upravljanih šuma, u ovom slučaju eukaliptusa. Proizvodnja koristi netoksično otapalo u zatvorenom sustavu, smanjujući emisije i zagađenje, te zahtijeva manje vode i kemikalija u usporedbi s pamukom. 

Ekološke prednosti liocela

Liocel je biorazgradiv, kompostabilan i trajan materijal, čineći ga ekološki prihvatljivom i kvalitetnom alternativom tradicionalnim tekstilnim vlaknima. Dobivene tkanine su glatke i meke na koži, imaju dobru prozračnost i osiguravaju dugotrajnu izdržljivost, zbog čega su idealne za svakodnevnu upotrebu. 

„Jedan od naših fokusa su upravo sirovine koje se koriste za naše proizvode i uvijek smo u potrazi za novim, održivijim varijantama. Liocel je zanimljiva alternativa pamuku jer je količina vode koja se koristi u proizvodnom procesu manja nego pri proizvodnji pamuka. Naši kupci sada mogu pronaći plahte s liocelom u tri serije VANJA, VIVIAN i EDITH”, kaže Berit Stokholm Christiansen, Senior Category Manager u JYSKu.

JYSKova posvećenost održivosti

Uz uvođenje liocelnih plahti, JYSK otprije u asortimanu ima reciklirani pamuk, a ujedno je i član Better Cottona - najveće svjetske inicijative za održiviji pamuk. Kroz tu inicijativu proizvođači pamuka se educiraju kako proizvoditi održivije, uz korištenje manje vode i pesticida. Sve ovo na tragu je obećanja JYSKa da će do kraja 2024. godine pamučni, kao i drveni proizvodi u njihovom asortimanu biti iz održivijih izvora.

Lifestyle