Zendaya na premijeri Dune 2 u Londonu u Thierry Mugler odijelu
profimedia //

Zendaya na premijeri Dune 2 u Londonu u Thierry Mugler odijelu

Još od vremena kada je prvu slavu zaradila pod Disneyem, Zendaya je bila ‘’the one to watch’’. Mlada glumica koja godinama niže filmske, ali i poneke glazbene uspjehe, je jučer proslavila rođendan već tradicionalnom objavom svoje slike iz djetinjstva uz zahvale na svim čestitkama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Zendaya (@zendaya)

Ipak, Zendayu najviše volimo zbog njene titule method dressing kraljice i apsolutne modne ikone koju obožavaju apsolutni svi modni brendovi. Naravno, veliku većinu zasluga ovdje ima Law Roach, njen dugogodišnji stilist koji ju je još u mladosti izvukao iz poliesterskih Target haljina i odjenuo u najbolje couture i vintage komade na svijetu. Ipak, kako je sam Law Roach izjavio u podcastu The Cutting Room Floor, Zendayu su na samom početku njene karijere neki veliki brendovi ignorirali jer im nije bila dovoljno ‘’tržišno zanimljiva’’. S tim brendovima oni dan danas odbijaju surađivati, iako su se mnogi u međuvremenu predomislili.

Ipak, ako ćemo definirati nekoliko brendova po kojima najbolje prepoznajemo Zendayin stil, to su onda definitivno Schiaparelli i Loewe. Loewe je nosila gotovo kroz cijelu Challengers press turneju, a tu smo uočili i koliko joj dobro stoje kreacije Thoma Brownea. Na ovogodišnjim nas je Oscarima oduševila u Armani Prive couture kreraciji s ombre efektom, kao i u Bottega Veneta custom haljini i topu dugih rukava. Bez obzira na razne kritike na tu suradnju, Zendaya je također savršeno utjelovila ulogu ambasadorice kuće Louis Vuitton, a to nam je još zanimljivije kada se pojavi u Pharrellovim komadima za ovu kuću.

Teško je nabrojati sva Zendayina najbolja izdanja jer se, budimo iskreni, u posljednjih nekoliko godina loše ili osrednje izdanje nije dogodilo. Da, neslaganje oko toga pretjeruje li Zendaya u vječnom lovu na idući veliki modni (i viralni) trenutak ili u method dressingu, posebice u slučaju Challengers press turneje koja nam je doslovno stvorila ovogodišnji tenniscore trend, u jedno smo sigurni - Zendaya se zaista nema više kome dokazivati. Bez obzira na to, apsolutno modno zakucavanje je izvela na ovogodišnjoj MET Gali gdje se pojavila u dvije različite kombinacije iz dvije različite ere Johna Galliana - jedne iz njegove prve Givenchy couture kolekcije, te druge Margiela koju su joj radili po uzoru na nekadašnji Gallianov rad u njegovom istoimenom brendu.

Jasna je stvar kako je njen imidž svjesno i stručno oblikovan Roachevom rukom, ali velikim dijelom i njenom. U nebrojeno puno intervjua je izjavila kako je sve u kontekstu njenog stila dogovor s Roachem i modnom kućom s kojom surađuju. Posebice pri njenom najsvježijem iconic trenutku, robotskom Thierry Mugler odijelu u kojem je došla na londonsku premijeru filma Dune 2, Zendaya je istaknula kako su ju Roach i asistenti nekoliko puta pitali je li sigurna da to zaista želi nositi, jer se već nekoliko puta dogodilo da su za nju izvukli arhivske ili povijesno bitne komade oko kojih se na kraju predomislila i odlučila za nešto suvremenije ili jednostavnije. Da, iako je njen stilist nezamjenjiv, sve što smo ikada vidjeli na Zendayi je ona u jednom trenutku odabrala, što je zapanjujuće rijedak slučaj nečije involviranosti u modni aspekt svog imidža.

Dok čekamo njen idući veliki modni trenutak, ali i povratak na naše male ekrane u kontroverznoj Euphoriji, izdvajamo još nekoliko nama omiljenih modnih izdanja famozne Zendaye!

Moda