Zendaya.
Profimedia/ //

Zendaya.

Iako je Met Gala jedan od najvažnijih modnih događaja na cijelom svijetu, ne smijemo zapostaviti ni beauty segment koji je jednako važan za potpunost celebrity lookova. Ovogodišnji dress code "The Garden of Time" sam po sebi nagovješćuje igranje i eksperimentiranje kako s make-upom, tako i s frizurama, a moramo priznati da je ove godine uistinu bilo nekoliko dobrih lookova koju su ispunili naša očekivanje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ELLE Croatia (@ellecroatia)

Prva je svakako Zendaya, koja je uz Jennifer Lopez, Bad Bunny i Chris Hemsworth bila jedna od domaćina ovogodišnje Met Gale. Zendaya nam je priredila pravi Maison Margela moment koji je naravno pratio ekstravagantni make-up (tanke obrve, upečatljivo sjenilo i odvažan ruž) i impresivna frizura koju je obilježio glamurozan i avangardni šešir. Nakon što je svima održala lekciju kako ispoštovati temu, a pri tome izgledati spektakularno, preodjenula se i počastila nas s još jednim make-up lookom, ali ovoga puta nešto suzdržanijim.

Zendaya.
Profimedia/

Zendaya.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ELLE Magazine (@elleusa)

Uz Zendayu, oduševila nas je i Gwendoline Christie koja je također bila utjelovljenje Galianove vizije ekstravagancije, stila i zaigranosti. U ovu kategoriju bismo svakako uvrstili i Emmu Chamberlain i njezin wet look koji je upotpunila naglašenim ljubičastim sjenilom koje je savršeno istaknulo njezine velike plave oči.

Emma Chamberlain

Emma Chamberlain

Gwendoline Christie

Gwendoline Christie

Na odvažniju stranu zakoračila je i Ariana Grande, ali tek djelomično jer osim zanimljivih detalja leptirovih krila, ostatak šminke je manje više bio neutralan i pomalo dosadan. Isto bismo rekli i za Dove Cameron, koja je look malo oživila upečatljivom nijansom crvenog ruža.

Ariana Grande

Ariana Grande

Dove Cameron i Damiano David

Dove Cameron i Damiano David

Jennifer Lopez je standardno išla na nude i sigurnu varijantu koja je odgovarala Schiaparelli haljini koju je nosila, a mnogi su na društvenim mrežama komentirali kako je make-up zapravo učinio dosta starijom. Donekle se moramo složiti s tim, budući da je Jennifer (barem u licu) izgledala drugačije nego što smo do sada navikli, za što možemo otkrivati nedostatak oštrine, odnosno definiciji u očima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ELLE Magazine (@elleusa

Uz nju, neutralni make-up je očekivano bio izbor i cijele Kardashian/ Jenner podstave, a ono što bi izdvoji je nova boja kose Kim Kardashian koja je ipak dala jednu dimenziju cijelom custome made Margiela looku.

 

Kim Kardashian

Kim Kardashian

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ELLE Magazine (@elleusa)

U kategoriju za najbolju frizuru moramo uvrstiti Amanda Seyfried koja je srebrenu metalik punđu upotpunila s listovima u istoj nijansi, kao i Gigi Hadid koja nas je na trenutak odvela u 60-e godine. Osim Gigi, bilo je još nekoliko dobrih primjera boba poput onoga Sydney Sweeney i Iris Low.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Entertainment Tonight (@entertainmenttonight)

Gigi Hadid

Gigi Hadid

Iris Law

Iris Law

Sve u svemu, pojedine osobe su uistinu zadovoljile beauty segment zadane teme, ali s obzirom na sve mogućnosti koje su im dostupne, rekli bismo da je većina ipak igrala na sigurno i ostala unutar svojih već viđenih obrazaca. Možda su uspavane ljepotice uspjele probuditi modu, ali onaj segment ljepote, još uvijek spava!

 

Ljepota