Isabella Blow
Profimedia //

Isabella Blow

Modna urednica i modna muza Alexandera McQueena, Isabella Blow, glavni je fokus filma The Queen Of Fashion. Radi se o njenoj biografiji, a Blow je bila značajna osoba u svijetu mode koja je svoju karijeru započela kao asistentica Anne Wintour i Andréa Leona Talleyja. Tijekom svog života istaknula se svojom dugogodišnjom suradnjom s Phillipom Treacyem, poznatim po njegovim prepoznatljivim šeširima. Radila je za Robertsa, tadašnjeg modnog direktora magazina Tatler, a kasnije je postala i modna direktorica istog tog časopisa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Isabella Blow (@issieblow)

Film će prikazivati njene uspone i padove u karijeri. Modna urednica je ostala zapamćena po njenom velikom prijateljstvu s McQueenom, za čiji uspjeh je donekle zaslužna ona. Prva je prepoznala njegov talent te je 1992. godine njegovu kolekciju za diplomski rad otkupila za 5.000 funti i odlučila biti njegov mentor a kasnije i  inspiracija za njegove kolekcije. U svojoj je karijeri, Blow podržavala i druge tada nepoznate dizajnere poput Philipa Treacyja i Sophie Dahl.  Nažalost, nakon dijagnosticirane mentalne bolesti, modna urednica je svoj život završila tragično, 2007. godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Isabella Blow (@issieblow)

Isabellu Blow će u filmu utjeloviti glumica Andrea Riseborough, koja je bila čak nominirana za Oscara za ulogu u filmu "To Leslie" 2023. godine. Dugoočekivani film The Queen Of Fashion djelo je britanskog scenarista, producenta i redatelja Alexa Marxa, koji je film razvijao radio čak 8 godina. Marx je izjavio kako se divi Andreinom radu te kako je blagoslovljen što radi s njom i da jedva čeka vidjeti kako će oživjeti Isabellu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Isabella Blow (@issieblow)

Biografija o modnoj urednici, stilistici i ikoni, Isabelli Blow, bit će financirana od strane CAA Media Finance, a u njemu će također glumiti Emilia Clarke, Hayley Atwell, Richard E. Grant i Fionn O’Shea.

Pop kultura