unsplash
//

unsplash

Ne morate biti profesionalni kuhar kako biste pripremili ukusnu i romantičnu večeru, a mi donosimo tri jednostavna recepta koje može napraviti svatko! Jela su brza, ukusna i idealna za početnike, a uz malo truda i ljubavi pripremit ćete nezaboravnu večeru za dvoje. Ako ste već pripremili odličan poklon za Valentinovo, onda je dodatak gastro elementa i više nego poželjan za potpuni doživljaj.

Uz pravi izbor sastojaka i lijepo postavljen stol, možete stvoriti posebnu atmosferu koja će oduševiti vašeg partnera. Ne zaboravite na svijeće, romantičnu glazbu i čašu finog vina, jer detalji čine razliku.

Bilo da se odlučite za laganu tjesteninu, hrskave bruskete ili ukusni desert, važno je da uživate u procesu kuhanja i zajedničkim trenucima. U nastavku pogledajte recepte:

BRUSKETE S RAJČICOM I BOSILJKOM 

Sastojci:

1 baguette kruh

2 rajčice

1 režanj češnjaka

Maslinovo ulje

Sol i papar 

Svježi bosiljak

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli 𝗡𝗮𝗽𝘂𝗹𝗲 (@napulegastronomia)

Priprema:

Narežite baguette na kriške te ih lagano prepecite u tavi, pečnici (200°C, 5min) ili tosteru.

Narežite rajčice na sitne kockice te dodajte sol, papar, maslinovo ulje i nasjeckani bosiljak. 

Prerezani češnjak utrljajte u tostirani kruh, a zatim na svaku krišku nanesite smjesu od rajčice. 

Odmah poslužite i uživajte!

MOUSSE OD ČOKOLADE

Sastojci:

300ml slatkog vrhnja

250g čokolade za kuhanje

Ukrasi po želji

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Alison Lethorn (@homechefalison)

Priprema: 

Čokoladu narežite na sitne jednake komadiće i ostavite u zamrzivaču da se stisne (oko pola sata)

U lončić stavite 120ml slatkog vrhnja da zakuha (samo do točke vrenja) te ga zatim prelijte preko nasjeckane čokolade

Miješajte smjesu kuhačom dok se čokolada ne otopi, a smjesa sjedini, a zatim ostavite da se ohladi

Ostatak vrhnja mikserom istucite u čvrsti šlag, a zatim, uz stalno miksanje, malo po malo dodajte ohlađenu smjesu sa čokoladom

Dobiveni mousse rasporedite u staklene čaše za serviranje te stavite u hladnjak da se dobro ohladi prije serviranja

Prije posluživanja ukrasite po želji ukrasima za kolače i uživajte!

TJESTENINA S PESTOM I KOZICAMA

Sastojci: 

250g tjestenine (spaghetti, tagliatelle i druge po izboru)

200g kozica

3 žlice pesta od bosiljka

1 žlica maslinovog ulja

Parmezan

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Nat Bull | Salt & Lavender (@saltandlavender)

Priprema:

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju

U tavi zagrijte maslinovo ulje, te kratko popržite kozice (2-3 minute sa svake strane)

Ocijedite tjesteninu, pomiješajte s pestom i kozicama

Poslužite u tanjuru s malo naribanog parmezana i uživajte! 

Lifestyle