Ne morate biti profesionalni kuhar kako biste pripremili ukusnu i romantičnu večeru, a mi donosimo tri jednostavna recepta koje može napraviti svatko! Jela su brza, ukusna i idealna za početnike, a uz malo truda i ljubavi pripremit ćete nezaboravnu večeru za dvoje. Ako ste već pripremili odličan poklon za Valentinovo, onda je dodatak gastro elementa i više nego poželjan za potpuni doživljaj.
Uz pravi izbor sastojaka i lijepo postavljen stol, možete stvoriti posebnu atmosferu koja će oduševiti vašeg partnera. Ne zaboravite na svijeće, romantičnu glazbu i čašu finog vina, jer detalji čine razliku.
Bilo da se odlučite za laganu tjesteninu, hrskave bruskete ili ukusni desert, važno je da uživate u procesu kuhanja i zajedničkim trenucima. U nastavku pogledajte recepte:
BRUSKETE S RAJČICOM I BOSILJKOM
Sastojci:
1 baguette kruh
2 rajčice
1 režanj češnjaka
Maslinovo ulje
Sol i papar
Svježi bosiljak
Priprema:
Narežite baguette na kriške te ih lagano prepecite u tavi, pečnici (200°C, 5min) ili tosteru.
Narežite rajčice na sitne kockice te dodajte sol, papar, maslinovo ulje i nasjeckani bosiljak.
Prerezani češnjak utrljajte u tostirani kruh, a zatim na svaku krišku nanesite smjesu od rajčice.
Odmah poslužite i uživajte!
MOUSSE OD ČOKOLADE
Sastojci:
300ml slatkog vrhnja
250g čokolade za kuhanje
Ukrasi po želji
Priprema:
Čokoladu narežite na sitne jednake komadiće i ostavite u zamrzivaču da se stisne (oko pola sata)
U lončić stavite 120ml slatkog vrhnja da zakuha (samo do točke vrenja) te ga zatim prelijte preko nasjeckane čokolade
Miješajte smjesu kuhačom dok se čokolada ne otopi, a smjesa sjedini, a zatim ostavite da se ohladi
Ostatak vrhnja mikserom istucite u čvrsti šlag, a zatim, uz stalno miksanje, malo po malo dodajte ohlađenu smjesu sa čokoladom
Dobiveni mousse rasporedite u staklene čaše za serviranje te stavite u hladnjak da se dobro ohladi prije serviranja
Prije posluživanja ukrasite po želji ukrasima za kolače i uživajte!
TJESTENINA S PESTOM I KOZICAMA
Sastojci:
250g tjestenine (spaghetti, tagliatelle i druge po izboru)
200g kozica
3 žlice pesta od bosiljka
1 žlica maslinovog ulja
Parmezan
Priprema:
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju
U tavi zagrijte maslinovo ulje, te kratko popržite kozice (2-3 minute sa svake strane)
Ocijedite tjesteninu, pomiješajte s pestom i kozicama
Poslužite u tanjuru s malo naribanog parmezana i uživajte!