Torta od šipka najnovija je slastica u ponudi omiljene slastičarnice Torte i To, a predstavlja ukusnu varijaciju već dobro poznate torte koja se inače priprema s jagodama. Ova slastičarnica već godinama oduševljava sve ljubitelje slatkog, ali i one koji će to tek postati, svojom bogatom ponudom torti i kolača, inovativnim kombinacijama okusa, te vrhunskom kvalitetom sastojaka.
Uvijek u potrazi za novim idejama i kreativnim rješenjima, Torte i To uspijeva zadržati status jedne od najomiljenijih slastičarnica u gradu. Njihove su slastice sinonim za kvalitetu i užitak, a svaki novi kolač izaziva veliko zanimanje među sladokuscima.
Pitali smo Martinu Živković, vlasnicu i osnivačicu ove slastičarnice, kako je nastala nova torta, na koji način osmišljavaju nove recepte te što nam može otkriti o već legendarnom Ledenom vjetru, koji je postao njihov zaštitni znak.
Ledeni vjetar je postao zaštitnim znakom Torte i To. Je li bio inspiracija za novu tortu u ponudi?
Ova nova torta je zapravo “Nova torta”, tako se zove. Nije Ledeni vjetar iako vrlo, vrlo nalikuje na Ledeni vjetar i na prvi pogled ljudi brkaju te torte. Nova torta je nastala zapravo kao nešto potpuno novo što sam ja sebi osmislila kao nešto što sam htjela jesti, a nigdje nije bilo. Dakle, torta od sira postoji negdje, ledeni vjetar postoji negdje, brownie postoji negdje, sve je negdje postojalo, ali ova torta nigdje nije postojala.
Kako ste osmislili novu tortu sa šipkom? Odakle ideja nara kao sastojka?
Ja sam prije desetak godina spojila najdraže elemente u jednu tortu; to su lagani žuti biskvit natopljen cijeđenim sokom od naranče, pekmez od marelice, lagana fina maskarpone krema i uz to su išle jagode. Sad naprosto nije sezona jagoda i trebalo je za jedan rođendan napraviti voćnu tortu. Napravili smo kao “eksperiment” varijantu Nove torte sa šipkom koja je postala hit od tog trenutka kad su je gosti probali!
Kako općenito smišljate novu ponudu slastica, što vas inspirira?
Novu ponudu osmišljam evo upravo kao i Novu tortu, nekad po inspiraciji, nekad po potrebi. Nema nekakvog pravila, niti rasporeda; sve ovisi o tome je li, na primjer, sezona nekog voća, je li netko nešto tražio, je li se možda meni nešto novo jede ili sam bila negdje na putu i probala nešto novo što onda pokušam iskombinirati na svoj način!