Versace SS18
Launchmetrics //

Versace SS18

Alexander McQueen i Kate Moss

Kate Moss i Alexander McQueen upoznali su se ranih devedesetih, a povezali su ih zajednički prijatelji s londonske modne scene. Njihov se odnos brzo razvio u prijateljstvo koje će duboko utjecati na njihove karijere. Moss je redovito hodala za McQueena, čime je postala jedno od "neslužbenih" zaštitnih lica brenda. Njihova je suradnja dosegla vrhunac s kultnim "hologramom" manekenke (zapravo iluzijom iz viktorijanskog doba poznatom kao Pepper's Ghost temeljenom na reflektirajućim zrcalima) koji se pojavio u McQueenovoj reviji za jesen 2006. imena  "Widows of Culloden". Ovaj je hologram postao jedan od najupečatljivijih trenutaka u povijesti mode, te je bio još jedan dokaz McQueenove vještine spajanja tehnologije s teatralnošću i emocionalnom dubinom. Još jedan legendarni trenutak bio je kada je Alexander McQueen 2005. na zatvaranju revije nosio majicu s porukom "Volimo te, Kate".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Byronesque.com (@byronesquevintage)

Yves Saint Laurent i Catherine Deneuve

Yves Saint Laurent i Catherine Deneuve imali su vrlo blizak profesionalni i osobni odnos koji je trajao desetljećima. Prvi put su se upoznali 1965. godine kada je Saint Laurent dizajnirao kostime za film Belle de Jour redatelja Luisa Buñuela u kojem je glumica igrala glavnu ulogu. Saint Laurent je Deneuve smatrao svojom muzom, a bio je zaslužan za njene nezaboravne modne trenutke zai filmske festivale i dodjele nagrada. Ona je pak postala modna ikona zahvaljujući odjeći Saint Laurenta. Njihova se suradnja proširila i izvan kinematografije, a Deneuve je svoje kreacije često nosila i u privatnom i u profesionalnom životu. Ne tako davne 2019. je Deneuve na aukciji prodala svoju golemu kolekciju YSL odjeće koju je skupljala tijekom njihovog poznanstva, a sav prihod je otišao u dobrotvorne svrhe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Sacha Vromski (@sacha.vromski)

Giorgio Armani i Sophia Loren

Giorgio Armani i Sophia Loren dijele dugo prijateljstvo koje je započelo prije mnogo desetljeća. Loren je bila jedna od Armanijevih najvećih obožavateljica, redovito u prvim redovima njegovih modnih revija i posebnih događanja. Ovo prijateljstvo je javno proslavljeno u mnogim prilikama, kao na primjer kada je Loren prisustvovala Armanijevom događaju "One Night Only" u Veneciji, gdje je bila odabrana kao kuma svečanosti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Suzy Menkes (@suzymenkes)

Alessandro Michele i Harry Styles

Alessandro Michele i Harry Styles prvi put su se upoznali oko 2014. godine, a njihovo se prijateljstvo brzo razvilo zahvaljujući zajedničkoj viziji mode i umjetnosti. Michele, poznat po svojoj ekscentričnoj i inovativnoj estetici kao nekadašnji kreativni direktor Guccija, često je dizajnirao kostime i dnevne kombinacije za Stylesa, čime mu je pomogao dodatno definirati njegov imidž. Styles je postao poznat po svom hrabrom i rodno fluidnom stilu, često viđen u krojenim odijelima, svilenim košuljama i upečatljivim modnim dodacima koje je dizajnirao upravo Michele. Po svemu sudeći, njihova profesionalna suradnja se nastavlja s Micheleovim nedavnim prelaskom u Valentino, te smo sigurni da će nastaviti u istom stilu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Alessandro Michele (@alessandro_michele)

Gianni Versace i Naomi Campbell

Veza između Giannija Versacea i Naomi Campbell je legendarna. Upoznali su se početkom 90-ih kada se Campbell nametnula kao jedna od najperspektivnijih manekenki svoje generacije. Versace je u njoj vidio ne samo savršen model za svoju odjeću, već i muzu. Od samog početka Naomi Campbell postala je redovita pojava na revijama kalabrijskog dizajnera. Campbell vjernost Versaceu nike zaboravila ni pod kreativnom vladavinom Donatelle, te je povodom 20. godišnjice smrti Giannija Versace Naomi Campbell je prošetala na tribute reviji koju je organizirala Donatella Versace, zajedno s drugim supermodelima iz 90-ih.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Italia Refinement ® (@italiarefinement)

Dolce&Gabbana i Monica Bellucci

Ništa na ovom svijetu ne vrišti ‘’Italija’’ kao dugogodišnja suradnja između Dolce&Gabbane i Monice. Početkom ranih 90-ih Bellucci je postala jedna od glavnih muza talijanskog dizajnerskog dvojca, a pojavila se u njihovim brojnim kampanjama i modnim revijama. Njihov prvi susret dogodio se u Milanu, gdje je glumica prvi put hodala za Dolce & Gabbanu, čime je započela osobna i profesionalna veza koja traje više od trideset godina. Doista legendarni trenutak bio je kada je 1994. godine Bellucci glumila u prvoj reklami za Dolce&Gabbana parfeme, koju je režirao Giuseppe Tornatore – spot koji je sažimao cijelu sicilijansku estetiku brenda u trideset sekundi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Bellissima Monica Bellucci (@la_belluccifan)

Moda