Summer Fridays
Instagram //

Summer Fridays

O nekim vitaminima se zna gotovo sve i voljeni su, dok su drugi zapostavljeni i neotkriveni. Vitamin koji svakako spada u drugu kategoriju je vitamin K koji je najpoznatiji po sposobnosti zacjeljivanja. To je rezultat toga što ima ulogu u poticanju pravilnog zgrušavanja krvi te se zbog toga nalazi u kremama za zacjeljivanje ubrzavajući proces zacjeljivanja i smanjujući pojavu ožiljaka. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Summer Fridays (@summerfridays)

Ovaj vitamin se često nalazi u kremama za područje oko očiju jer pomaže u smanjenju tamnih podočnjaka. Mogu nastati radi nedostatka sna, dehidracije, loše cirkulacije pa vitamin K pomaže ojačati kaplare i smanjiti diskoloraciju. Nadalje, pomaže u povećanju elastičnosti kože koja se smanjuje s godinama zbog smanjene proizvodnje kolagena. Poboljšanjem protoka krvi i poticanjem zacjeljivanja, doprinosi jačoj i elastičnijoj koži, što može poboljšati ukupnu teksturu i tonus kože.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Summer Fridays (@summerfridays)

Zatim, ima protuupalna svojstva, što ga čini učinkovitim u tretiranju crvenila i stanja kože poput rozaceje, puknutih kapilara i paučinastih vena. Odličan je za osjetljivu kožu jer ju pomaže smiriti i ublažiti. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Omorovicza (@omorovicza)

Vitamin K nije problematičan za kombiniranje s drugim sastojcima. Često kombinira s retinolom koji može pomoći da ga bolje upije. Drugi sastojci s kojima se ljubi je vitamin C i E, kofein, hijaluronska kiselina i arnika. 

Ljepota