.
Instagram //

.

Priča kaže da je Kleopatra koristila aloe veru za njegu kože i Egipćani su je zvali „biljka besmrtnosti“. Ovu bilju karakteriziraju debeli listovi s bodljama koji su ispunjeni gelom. Upravo njezina unutrašnjost krije brojne vitamine, minerale i enzime koji pogoduju koži. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LAB (@thelabstore)

Vitamini kojima obiluje su vitamin A, C, E i B i upravo zbog ovoga ima antioksidativna svojstva. Aloe vera je čest sastojak hidratantnih krema jer sadrži veliku količinu vode. Brzo se upija u kožu i ne ostavlja masni trag. To je idealno za mješovite i masne tipove kože jer se obično stavlja u kreme za lice koje su gel formule. Također, ima umirujuća svojstva koja mogu pomoći u smanjenju iritacija, crvenila i upala. Ovo je posebno korisno kod opekotina od sunca, manjih opeklina, uboda insekata, i manjih rana. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LAB (@thelabstore)

Zbog svojih antibakterijskih i protuupalnih svojstava, aloe Vera može biti korisna u liječenju akni. Pomaže u smanjenju crvenila, oteklina i sprječava razvoj novih akni, a može pomoći u zacjeljivanju ožiljaka od akni. Aloe Vera vam isto tako može pomoći u posvjetljivanju tamnih mrlja i hiperpigmentacije zbog svog sadržaja enzima koji pomažu u obnavljanju kože zbog regenerativnih svojstava. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LAB (@thelabstore)

Ne trebate se oslanjati samo na proizvode koji sadrže njezin gel. Ako možete, koristite čistu aloe veru. Nožem ju otvorite s bočne strane po dužini i žlicom izvadite gel. Dok ovo radite, budite oprezni da se ne porežete na njezine bodlje. Gel možete koristiti za umirivanje kože nakon izlaganja suncu što ju čini idealnom za ove vruće dane. Nadalje, gel možete koristiti i za masažu lica kako zbog benefita tako zbog teksture koja lako klizi po koži lica. 

Ljepota