Launchmetrics //

Modni svijet konstantno evoluira, ali neke stvari ostaju vječne. Jedna od njih su definitivno crossbody torbe koje su savršene za svaku modernu ženu. Ovaj model torbe omogućuju slobodu kretanja, ali istovremeo osigurava da su važne stvari poput telefona, ključeva ili novčanika uvijek na dohvat ruke. Crossbody torbe dolaze sa dugački remenom, koji se nosi preko tijela, ravnomjerno raspoređujući težinu i osiguravajući udobnost. Zbog toga su često prvi izbor za svakodnevne aktivnosti, od šetnje po gradu, do obavljanja poslova i putovanja.

Poštarska torba

U 19. stoljeću, mnogi radnici i dostavljači koristili su torbe s dugim remenom kako bi imali ruke slobodne za rad. Te su torbe bile čvrste i jednostavne, izrađene od izdržljivih materijala poput kože i dizajnirane da traju. Početkom 20. stoljeća, proslavili su ih poštari i kuriri, a nakon Drugog svjetskog rata, funkcionalne crossbody torbe počele su ulaziti u svakodnevnu modu. Hippy pokret uvelike je pridonio popularizaciji torbi s resama i šarenim uzorcima, koje su često bile nošene preko tijela radi udobnosti i praktičnosti.

Stil koji odgovara svima

Bez obzira preferirate li elegantan, sportski ili ležeran izgled, crossbody torbu lako ćete uklopiti u svoju garderobu. Njihova evolucija prati promjene u društvu, modi i tehnologiji izrade torbi, ali ono što se uvijek zadržalo jest njihova funkcionalnost. U posljednjih nekoliko sezona, dizajneri kao što su Gucci, Prada i Chanel, predstavili su različite varijante ovog modela, pa tako na tržištu sada možete pronaći minimalističke kožne torbe ili one s upečatljivim uzorcima, zakovicama i resama. Stoga, ako tražite torbu koja će biti vaš vjerni suputnik kroz svakodnevicu, crossbody se definitivno nameće kao pravi izbor.

Elle Izbor

Moda