launchmetrics //

Jedan od najnovijih (ili možda najstarijih) dodataka koji je doživio veliki povratak na modnu scenu su scrunchie gumice. Ove  nostalgične i zabavne gumice bile su neizostavan dio stylinga u 80-im i 90-im godinama, a sada su ponovno popularne. Prvi put su se pojavile u fitness svijetu jer su sportašice i ljubiteljice aerobika tražile praktično, ali i stylish rješenje za držanje kose. Brzo su postale popularne među tinejdžericama, a modne ikone tog doba, poput Madonne i Cindy Crawford, doprinijele su njihovoj sveprisutnosti. 

launchmetrics //
launchmetrics //

Danas ih viđamo na revijama poznatih dizajnera, u kampanjama modnih kuća i kao dodatak uz trendovske frizure na ulicama brojnih gradova, posebno Kopenhagena. Influenceri i slavne osobe, kao što su Hailey Bieber i Bella Hadid, popularizirale su ovaj dodatak u modernom kontekstu i pokazale da scrunchie gumica može izgledati jednako sofisticirano kao i bilo koji drugi detalj na kosi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli CELIA (@jeportecelia)

Zašto je scrunchie ponovo in?

Jedan od razloga zašto su scrunchie gumice ponovno osvojile srca mnogih je svakako njihova praktičnost. Za razliku od običnih elastičnih gumica koje često lome kosu, scrunchie gumice nježnije su prema kosi, pa tako smanjuju opterećenje na korijen i minimizirajući lomljenje vlasi. S obzirom na to da su devedesete i dalje inspiracija za mnoge modne trendove, scrunchie gumice svojom retro estetikom evociraju sjećanja na jednostavnija vremena, a moderna verzija donosi svježinu kroz nove materijale i uzorke.

launchmetrics //

Personalizacija stila

Od minimalističkih, jednobojnih varijanti do onih s printom, perlicama i mašnama, svatko može pronaći scrunchie gumicu koja odgovara njegovom stilu. Također, mogu se kombinirati s različitim frizurama, od klasičnih repova do elegantnih punđa, a možete ih nositi uz casual odjeću ili kao dodatak formalnim kombinacijama (u tim su kombinacijama posebno popularne baršunaste gumice). Osim na kosi, možete ih nositi i oko zapešća u funkciji narukvica. Jako chic!

launchmetrics //
launchmetrics //

 

Moda