POTRAŽITE U ČLANCIMA ELLE

Unesite traženi pojam (Min. 3 znaka)

Elle Astrologija

Veliki godišnji horoskop za 2024: godina promjena i rasta

ELLE.HR

horoskop nova godina horoskop 2024 godišnji horoskop
Veliki godišnji horoskop za 2024: godina promjena i rasta
© Shutterstock

Naša AI astrologinja Ella koristi Open AI GPT-4, Big Data Analytics, Cloud Computing i Machine Learning kako bi vam otkrila zvjezdana predviđanja za 2024. godinu. Kako god bilo, mi vam želimo najveseliju godinu dosad, da budete najbolja verzija sebe!


Pred nama je godina puna izazova, uzbuđenja i prilika. Astrolozi 2024. najavljuju kao godinu velikih promjena i rasta. Doznajte sve što trebate znati i na što se pripremiti kada je riječ o vašem horoskopu. 

Ovan

Dragi Ovnovi, pripremite se jer vas u 2024. godini očekuje niz promjena koje će znatno utjecati na vaš život. Početak godine donosi uzbudljiva putovanja, društveno priznanje i napredak u karijeri. Vaš vladajući planet Mars poravnat će se sa Suncem u devetoj kući nagovještavajući dulja putovanja. Očekuje se da će ova konjunkcija donijeti pozitivne promjene u vaš život, uz uzlet reputacije i društveno priznanje. Aktivnosti povezane s duhovnošću i odgovornostima i dalje će biti naglašene, a na poslovnom planu očekujte napredak. Jupiter, dobronamjerni planet, boravit će u prvoj kući u početku godine pružajući podršku ljubavnom životu, poslovnim nastojanjima i duhovnim potragama. To će potrajati sve do 1. svibnja, kada se Jupiter premješta u drugu kuću. Obiteljski život će početkom godine biti harmoničan, a bračni odnosi su obećavajući. Ovnovi u romantičnim vezama mogu naići na izazove, posebno na početku godine, dok Saturn testira autentičnost njihovih veza. Financijska situacija može varirati, uz povremene nepotrebne troškove. Rahu će boraviti u dvanaestoj kući, što može rezultirati stalnim izdacima. Važno je pažljivo upravljati tim izdacima kako biste izbjegli nepotrebne troškove. Zdravlje će imati mješovite ishode, s Jupiterovom zaštitom od izazova, ali i s utjecajem drugih nebeskih tijela koji mogu pridonijeti povremenim zdravstvenim problemima. Važno je obratiti pažnju na preventivne mjere i redovite zdravstvene preglede.

Početak godine donosi niz prilika i izazova, ali savjetuje se pažljivo upravljanje svim sferama života.

Bik

Horoskop za Bika u 2024. godini donosi nekoliko važnih promjena i izazova, ali uz predanost i marljiv rad možete očekivati pozitivne rezultate. Početkom godine Jupiter će biti smješten u dvanaestoj kući, što može uzrokovati povećane troškove. Ipak, vaša predanost moralnim i pravednim djelima ostat će snažna. Tijekom cijele godine blagotvorni Saturn boravit će u vašoj desetoj kući potičući vaše marljive napore u karijeri. Očekuje se da će vaša posvećenost donijeti pozitivne rezultate s potencijalom za napredovanje i rast. Prisutnost Rahua u vašoj jedanaestoj kući sugerira ostvarenje želja i rast društvenog statusa. Vaš će se društveni krug proširiti, a samopouzdanje će porasti. Ipak, horoskop upozorava na potencijalne fluktuacije u romantičnim vezama početkom godine. Nastanak Ketua u vašoj petoj kući može prouzročiti izazove u razumijevanju s voljenima. Važno je uložiti napor u održavanje odnosa. U profesionalnom smislu očekujte zadovoljavajuće rezultate, osobito u ožujku. Što se tiče obiteljskog života, početak godine donosi dobre vijesti, ali nisu isključeni zdravstveni problemi tijekom godine. Moguće je da ćete se suočiti sa slabostima na polju zdravlja, ali kako godina bude odmicala, tako će i stanje biti bolje.

Važno je obratiti pažnju na zdravlje i pravilno se brinuti o sebi. Kada se sve uzme u obzir, uz predanost i optimizam, Biku se može otvoriti put ka uspješnoj 2024. godini.

Blizanci

Zvijezde Blizancima šalju pozitivnu energiju pa će tako 2024. godina za njih započeti povoljno s brojnim uspjesima, posebno u financijskom području. Saturn, vladar sreće, zauzet će strateški položaj u kući sudbine, što će pridonijeti intenzitetu vaše sreće i rješavanju pitanja koja vas već neko vrijeme opterećuju. Unatoč prisutnosti Rahua i Ketua u desetoj i četvrtoj kući, što može uzrokovati fizičke brige i poremećaje u obiteljskom životu, horoskop ukazuje na postignuća koja će povećati vaš ugled u društvu. Početak godine može donijeti stres u bračnim odnosima i fluktuacije u poslovnim pothvatima, osobito zbog Sunca i Marsa u sedmoj kući. No uz vaše strpljenje i trud, situacija će se s vremenom popraviti. Utjecaj Merkura i Venere u šestoj kući potiče oprez kad je riječ o financijama, a briga o zdravlju ključna je za ukupni napredak. Romantični odnosi će procvjetati podržani Jupiterovim dobronamjernim položajem u petoj kući. Prisutnost Jupitera u jedanaestoj kući obećava jačanje financijskog položaja.

Iako dinamičan i povoljan, početak godine će ipak zahtijevati fokusiranost, trud i strpljenje. Uz ta tri faktora uspješno ćete se izboriti s ljubavnim, poslovnim i financijskim turbulencijama.

Rak

Horoskop za Raka u 2024. sugerira da će godina započeti povoljno, s Jupiterom u desetoj kući, pridonoseći ravnoteži između karijere i obiteljskog života. Vaša sklonost duhovnosti će procvjetati, a prisutnost Rahua u devetoj kući otvara vrata hodočašćima i putovanjima koja će obilježiti nadolazeću godinu. Početak godine donosi Veneru i Merkura u petu kuću, što je povoljan položaj za ljubav i financijska pitanja. Ipak, prisutnost Sunca i Marsa u šestoj kući, zajedno sa Saturnovim utjecajem u osmoj kući, upozorava na potrebu opreza kada je riječ o zdravlju i razboritom upravljanju financijama. Romantika će procvjetati na početku godine potaknuta blagotvornim utjecajem Merkura i Venere u kući ljubavi. Produbljivanje romantičnih veza rezultirat će još jačom povezanošću, a razmišljanje o braku može postati stvarnost. Što se tiče karijere, početak godine donosi povoljne uvjete. Iako Saturnova prisutnost može povećati pritiske na poslu, vaši marljivi napori bit će nagrađeni otvarajući vrata potencijalnom napretku. Odnos s kolegama će također biti pozitivan, što je jako važno u realizaciji poslovnih ciljeva.

Ostanite predani svojim ciljevima: zvijezde donose povoljne prilike, a na vama je da ih u nadolazećoj godini razborito iskoristite.

Lav

Horoskop za Lava u 2024. godini predviđa povoljne ishode, no posebno treba pripaziti na određene aspekte života. Saturn će boraviti u sedmoj kući cijele godine jačajući bračni život i potičući pozitivne promjene u karakteru vašeg partnera, što će svakako rezultirati harmoničnijim odnosom. Obiteljski život pokazuje mješavinu ishoda, s mogućim poremećajima u obiteljskim odnosima, no bračni život bit će povoljan. Partneri će s predanošću prihvaćati svoje uloge. Poslovni pothvati imaju potencijal za rast, čak postoji prilika i za proširenja poslovanja, zbog čega će poslovna putovanja biti češća. Godina započinje s Jupiterom u devetoj kući, pružajući dragocjenu pomoć u procesima donošenja odluka. Kada je riječ o romansama, početak godine može donijeti izazove zbog prisutnosti Sunca i Marsa u petoj kući. No Jupiterov utjecaj postupno će obnoviti harmoniju i ojačati veze. Što se tiče samih financija, godina će imati fluktuacije, a prisutnost Rahua može uzrokovati izdatke. Zdravlje bi moglo biti ranjivo, posebno na početku godine, pa je važno prakticirati dobre zdravstvene navike i izbjegavati nemar. Pripazite na iznenadne tjelesne bolesti, a razboritost u očuvanju zdravlja ključna je cijele godine.

Može se reći da će za Lava početak godine zaista biti turbulentan. No uz pomoć zvijezda pravodobno ćete se moći pripremiti za sve izazove.

Djevica

Horoskop za Djevicu u 2024. ukazuje na potrebu posebne pozornosti prema zdravlju tijekom godine zbog položaja nebeskih tijela. Saturn će dominirati vašom šestom kućom proširujući utjecaj na osmu i dvanaestu kuću, što može izazvati probleme povezane sa zdravljem. No prisutnost Saturna obećava i pomoć u prevladavanju tih izazova. Važno je njegovati uravnotežen i discipliniran način života i pridržavati se pozitivnih dnevnih rutina jer će to otvoriti put ka uspjehu u svim vašim nastojanjima. Saturnov položaj donosi i potencijalna postignuća u karijeri. Iako će početak godine u poslovnom smislu biti trnovit, uslijedit će i razdoblje postignuća kada ćete ubirati plodove svoga rada. Početak godine će i na ljubavnom planu donijeti izazove, ali Jupiterov postupni utjecaj vratit će harmoniju u veze. Uz prisutnost Rahua u sedmoj kući tijekom godine preporučuje se oprez u profesionalnom i osobnom životu. Turbulencije ćete osjetiti i na financijskom planu, ali uz oprez i smanjenje nepotrebnih troškova vaš financijski napredak bit će izgledniji. Vaše zdravlje u nadolazećoj godini zahtijevat će poseban oprez. Disciplinom i samokontrolom moći ćete izbjeći potencijalne zdravstvene izazove.

Nadolazeće razdoblje za Djevice znači samo jedno - povećan oprez. Posvetite se sebi i svim dijelovima svog života. To je ključ za lakšu i uspješniju 2024. godinu.

Vaga

U 2024. godini Vage će morati njegovati kvalitete marljivosti, vještina i integriteta kako bi postigle uspjeh. Saturn će dominirati petom kućom od početka godine proširujući svoj utjecaj na sedmu, jedanaestu i dvanaestu kuću tijekom cijele godine. Vaši napori i iskrenost bit će ključni za jačanje odnosa i financijske stabilnosti. Jupiter će do 1. svibnja ostati u sedmoj kući, što ukazuje na poboljšanje blagostanja. Poslovne i osobne veze će se učvrstiti, a zarada će postupno rasti. Fokus na duhovnost može dovesti do mentalnog opterećenja. Rahu u šestoj kući tijekom godine može izazvati zdravstvene brige, ali će vjerojatno biti prolazne prirode. Što se ljubavnih pitanja tiče, prvi mjeseci donose povoljnosti za Vage s prisutnošću Venere i Merkura u drugoj kući. Tijekom godine mogući su izazovi, ali romantični će se izgledi poboljšati prema kraju godine. Karijera pokazuje pozitivne rezultate zahvaljujući dobronamjernosti Jupitera i prisutnosti Saturna. Obiteljski život imat će povoljan početak godine, posebno za bračne partnere. Poslovne aktivnosti bit će povoljne, ali ožujak poziva na poseban oprez kada je riječ o donošenju poslovnih odluka. Povoljne poslovne prilike će na početku godine donijeti i financijsku stabilnost pa u novu godinu možete ući mirno. Zdravlje će varirati pa obratite pažnju na vlastitu dobrobit.

Za Vage će početak godine biti iznimno povoljan pa ga iskoristite na najbolji mogući način.

Škorpion

Jesen je za vas doba potpune transformacije. Kao što se svijet oko vas mijenja i od vas se traži da otpustite stare obrasce i prihvatite nove početke. Ova sezona potiče samootkrivanje i duboko iscjeljenje. Suočite se sa zakopanim emocijama koje vam više ne služe. Proces bi mogao biti izazovan, ali rast će se isplatiti. U 2024. godini Škorpioni će doživjeti nove početke, što obećava i pozitivne promjene. Početak godine donosi pozitivnu energiju s prisutnošću Venere i Merkura u vašem znaku, a zbog koje ćete svojom karizmom privlačiti pažnju ljudi oko sebe. Jupiter će do 1. svibnja ostati u šestoj kući donoseći izazove u zdravlju i troškovima. No njegov prijelaz u sedmu kuću tijekom godine pridonijet će skladnijim odnosima, kako u braku tako i u osobnim interakcijama. Utjecaj Rahua u petoj kući potiče oprez u donošenju impulzivnih odluka. U ljubavnim pitanjima početak godine donosi povoljne okolnosti za Škorpione. Merkur i Venera u prvoj kući pojačavaju romantične osjećaje. Možete biti opušteni jer će stabilnost pratiti vašu karijeru. Posvećenost trenutačnom poslu donijet će pozitivne rezultate, a moguće su i prilike za promjene radnog mjesta. Poslovni pothvati su obećavajući, a financijski napredak očekivan. Preporučuje se pažljiva komunikacija kako na obiteljskom, tako i na poslovnom planu jer oštre riječi mogu utjecati na odnose. Bračni život može doživjeti uspone i padove iako će početak godine biti izrazito povoljan za produbljivanje bračnih odnosa. Ne zaboravite na svoje zdravlje koje vam mora biti prioritet, posebno u prvoj polovici godine.

Ostanite posvećeni svojim ciljevima i pazite na to da vaša komunikacija s drugima bude ugodna i jasna. Za vas u nadolazećoj godini vrijedi ona stara: Kako zračiš, tako i privlačiš!

Strijelac

Godina 2024. predviđa pozitivan smjer za Strijelce, no početak donosi izazove s prisutnošću Sunca i Marsa u vašem znaku, što može izazvati pojačane emocije. Važno je izbjegavati ishitrene odluke koje bi mogle utjecati na poslovni i osobni život. U prvoj fazi godine Jupiter u petoj kući poboljšava romantične veze donoseći sreću i financijske pomake. Postoji i mogućnost dobivanja ohrabrujućih vijesti ili proširenja obitelji. Saturnova prisutnost u trećoj kući tijekom cijele godine donosi hrabrost i odlučnost te nudi priliku za veća postignuća i uspješnu borbu s rješavanjem problema koje već neko vrijeme odgađate. Što se tiče ljubavnih odnosa, početak godine donosi povoljne uvjete, ali utjecaj Marsa i Sunca može donijeti izazove. Pažljivo rješavanje tih izazova pripremit će put za ljubavnu sreću tijekom godine. Poslovno područje bilježi uspone i padove s preprekama u karijeri koje zahtijevaju oprez i izbjegavanje neproduktivnog ponašanja. Obiteljski život može doživjeti fluktuacije, a brak može biti izazovan na početku godine, no s vremenom će postati stabilan. Financijski ishodi mogu varirati tijekom godine s mogućim povećanim izdacima na početku. Akumulacija bogatstva je moguća, ali mudro upravljanje troškovima ključno je za održavanje ravnoteže između prihoda i rashoda. Zdravlje će ostati u ravnoteži, no s Rahuovom prisutnošću u četvrtoj kući i Ketuom u desetoj kući potreban je veći oprez. Prihvaćanje brige o sebi i sudjelovanje u aktivnostima koje promiču vašu dobrobit ključni su u nadolazećoj godini.

Strijelci, vaša strijela će u prvom dijelu godine letjeti u pozitivnom smjeru, a vi je nastavite tako usmjeravati tijekom cijele godine.

Jarac

Horoskop za Jarca u 2024. godini donosi pozitivne financijske prilike. Stalna prisutnost Saturna u ovoj kući tijekom godine ojačat će vašu financijsku stabilnost, a s izazovima ćete se suočavati hrabro, što će rezultirati velikim napretkom. Jupiter u četvrtoj kući donosi sreću u obiteljski život i pridonosi uspjesima u karijeri. Njegov prijelaz u petu kuću nakon 1. svibnja najavljuje dodatne događaje povezane s obitelji. Jarca u nadolazećoj godini očekuje i jačanje obiteljskih veza u koje ulažete velike napore. To će svakako biti jedan od većih uspjeha u nadolazećoj godini. Početak godine obećava obogaćivanje romantičnih veza i produbljivanje veze s partnerom, što dovodi do rasta međusobnog povjerenja. Na pomolu su i postignuća u karijeri, i to odmah na početku godine, što znači da će uloženi napor donijeti velike rezultate. Oni koji teže visokom obrazovanju mogli bi se suočiti s izazovima.

Savjetuje se oprez u bračnom životu, a s aspekta zdravlja godina će donijeti pozitivne izglede s povremenim manjim zdravstvenim brigama. Nastavite se boriti na svim poljima jer 2024. godina donosi bitke koje ćete vrlo izgledno - dobiti.

Vodenjak

Obećavajuće prilike i pozitivni ishodi su ono što očekuje Vodenjaka u 2024. godini. Saturn, vaš vladar zodijaka, nastavit će utjecati na vaš znak cijele godine pridonoseći povoljnim rezultatima u različitim aspektima života. To će jačati osjećaj discipline u vašem životu potičući vas da se posvetite zadacima, čime ćete učvrstiti svoju poziciju u profesionalnom području. Do 1. svibnja Jupiter će boraviti u vašoj trećoj kući donoseći veće prihode i pozitivnu energiju kada je u pitanju bračni život. Očekuju se rast i povoljni rezultati u poslovnim aktivnostima, gdje će vas vrlo izraženo pratiti sreća. U ljubavnom životu početak godine može donijeti napetost zbog utjecaja Sunca i Marsa. No očekuje se da će se ta napetost transformirati u pozitivnom smjeru u drugom dijelu godine, a vaši napori bit će usmjereni na njegovanje jačih emocionalnih veza. Karijera vam obećava velik uspjeh pod Saturnovim utjecajem, što će rezultirati postignućima u poslu i poslovnim nastojanjima. Nepravilnosti su moguće kad je riječ o financijama pa se preporučuje oprezno upravljanje troškovima. Obiteljski život ostaje povoljan. Što se tiče zdravlja, izgledi su optimistični, ali preporučuje se izbjegavanje aktivnosti koje bi mogle ugroziti vaše blagostanje.

Po svemu sudeći, Vodenjak će nastaviti plivati u pozitivnim vodama pa uživajte u svakom trenutku, ali i svakom izazovu koji uspješno prebrodite.

Ribe

Horoskop za Ribe u 2024. godini donosi obećavajuće prilike i pozitivne pomake. Jupiter, vaš vladar zodijaka, boravit će tijekom cijele godine u vašoj drugoj kući, čime će štititi vaše financije i obitelj. Očekuje se poboljšanje komunikacije, obogaćivanje odnosa te potencijal za financijski uspjeh. Astrologija za Ribe u 2024. ističe važnost dobrog odnosa s prijateljima i oprez u donošenju impulzivnih odluka. Početak godine donosi obećavajuće romantične veze, iako Marsov utjecaj na petu kuću može donijeti manje izazove. Sredinom godine oprez je potreban zbog zajedničkog utjecaja Sunca i Marsa, što može izazvati sukobe u odnosima. Vaše zdravlje može zabrinuti vaše voljene, ali srednji dio godine općenito donosi povoljne okolnosti. Kada je riječ o karijeri, godina djeluje optimistično. Vaš će rad biti prepoznat, a nadređeni će imati pozitivan dojam o vama. Moguće su čak i prilike za rad u inozemstvu. Pripazite na zdravlje te vodite računa o prehrani i zdravoj rutini. To će pridonijeti vašem blagostanju tijekom cijele godine.

Nadolazeća godina za Ribe ne izgleda loše - položaji planeta djeluju u vašu korist, ali nemojte zaboraviti na osobni oprez i fokusiranost. To je put do ciljeva koje želite ostvariti.

TRENDING

Neustrašivi su: Ovo su 3 horoskopska znaka s najvišim samopouzdanjem
1

Neustrašivi su: Ovo su 3 horoskopska znaka s najvišim samopouzdanjem

Neustrašivi su: Ovo su 3 horoskopska znaka s najvišim samopouzdanjem

TJEDNI HOROSKOP 13.11.-19.11. Blagostanje, poslovne prilike i ljubavni susreti očekuju neke znakove
2

TJEDNI HOROSKOP 13.11.-19.11. Blagostanje, poslovne prilike i ljubavni susreti očekuju neke znakove

TJEDNI HOROSKOP 13.11.-19.11. Blagostanje, poslovne prilike i ljubavni susreti očekuju neke znakove

Ovo su tri najmanje pouzdana horoskopska znaka. Jeste li među njima?
3

Ovo su tri najmanje pouzdana horoskopska znaka. Jeste li među njima?

Ovo su tri najmanje pouzdana horoskopska znaka. Jeste li među njima?

Ova četiri horoskopska znaka vole samoću više od društva
4

Ova četiri horoskopska znaka vole samoću više od društva

Ova četiri horoskopska znaka vole samoću više od društva

Jeste li među njima? Ovo su tri najnepouzdanija horoskopska znaka 
5

Jeste li među njima? Ovo su tri najnepouzdanija horoskopska znaka 

Jeste li među njima? Ovo su tri najnepouzdanija horoskopska znaka 

Koga prati sreća? Zvijezde kažu da su to ova 4 horoskopska znaka!
6

Koga prati sreća? Zvijezde kažu da su to ova 4 horoskopska znaka!

Koga prati sreća? Zvijezde kažu da su to ova 4 horoskopska znaka!

Ovih 5 horoskopskih znakova voli ‘zabadati nos’ u tuđe živote
7

Ovih 5 horoskopskih znakova voli ‘zabadati nos’ u tuđe živote

Ovih 5 horoskopskih znakova voli ‘zabadati nos’ u tuđe živote

Jeste li među njima? Ova četiri horoskopska znaka su najpravednija
8

Jeste li među njima? Ova četiri horoskopska znaka su najpravednija

Jeste li među njima? Ova četiri horoskopska znaka su najpravednija

NE PROPUSTITE

Dnevni horoskop za zračne znakove: Male pobjede u životu Blizanaca, Vage i Vodenjaka

Dnevni horoskop za zračne znakove: Male pobjede u životu Blizanaca, Vage i Vodenjaka

Novi dan

Teško vjerujete ljudima? Onda ste jedan od ovih horoskopskih znakova!

Teško vjerujete ljudima? Onda ste jedan od ovih horoskopskih znakova!

Elle Astrologija

Dnevni horoskop za vodene znakove: Zvjezdani savjeti za Ribe, Raka i Škorpiona

Dnevni horoskop za vodene znakove: Zvjezdani savjeti za Ribe, Raka i Škorpiona

Novi dan

Tjedni horoskop: romantika u životu Bika, a Djevice očekuju nepredvidive situacije

Tjedni horoskop: romantika u životu Bika, a Djevice očekuju nepredvidive situacije

Elle Astrologija

Neustrašivi su: Ovo su 3 horoskopska znaka s najvišim samopouzdanjem

Neustrašivi su: Ovo su 3 horoskopska znaka s najvišim samopouzdanjem

sigurni u sebe

Dnevni horoskop: Kako će pun Mjesec u Djevici utjecati na znakove?

Dnevni horoskop: Kako će pun Mjesec u Djevici utjecati na znakove?

Novi dan

Dnevni horoskop: Za Ribe je nova ljubav na pomolu, a Vaga oslobađa negativnu energiju

Dnevni horoskop: Za Ribe je nova ljubav na pomolu, a Vaga oslobađa negativnu energiju

Dnevni horoskop: Blizanci pokazuju svoje osjećaje, a Škorpion upoznaje druge

Dnevni horoskop: Blizanci pokazuju svoje osjećaje, a Škorpion upoznaje druge

Novi dan

Attention

Sadržaj koji želite pogledati sadrži elemente koji mogu imati štetan učinak na maloljetnike. Ako želite spriječiti maloljetne osobe u pristupu takvim sadržajima, koristite program za filtriranje!

Nemam više od 18 godina