POTRAŽITE U ČLANCIMA ELLE

Unesite traženi pojam (Min. 3 znaka)

NOVI TJEDAN

Tjedni horoskop 18.12.-24.12. ljubavna idila za Jarce, a Ribe uživaju u samoći

Ena Klarić

horoskop tjedni horoskop astrologija
Tjedni horoskop 18.12.-24.12. ljubavna idila za Jarce, a Ribe uživaju u samoći
© Unsplash

Dok se približavamo kraju godine, zvijezde nam donose posljednje astrološke vibracije za 2023. godinu. Ovaj tjedan će za svaki astrološki znak biti poseban trenutak refleksije, zaključavanja postignutog i postavljanja temelja za ono što slijedi. 


Neki će biti ispunjeni osjećajem postignuća, dok će drugi koristiti preostale dane kako bi postigli još nekoliko ključnih ciljeva prije ulaska u novo poglavlje. Različiti aspekti planeta potiču različite energetske dinamike, nudeći svakom znaku priliku za završetak godine na svoj način.

Ovan 

Ovaj tjedan vam pruža priliku da saznate sve što je potrebno za uspješan ulazak u novu godinu. Nakon što ste puno naučili tijekom protekle godine, osjećate se vrlo otvoreno za promjene i spremni ste izvući pouke iz tih iskustava kako biste postavili novi plan za sebe. Unatoč izazovima tijekom godine, ovaj tjedan se pojavljuju tranziti koji sve povezuju za vas. S Mjesecom u kvadratu s Marsom i Mjesecom u Ovnu, osjećate se u redu biti osoba na poziciji moći. Osjećaj zadovoljstva zbog dobro obavljenog posla pružit će vam radost i osjećaj uspjeha.

Bik 

Nekadašnji osjećaj olakšanja zbog premošćivanja izazova sada je prošao. Shvatili ste važne lekcije i odlučili primijeniti novo znanje, posebno u ljubavnom životu. Vrijeme je da otvoreno izrazite svoje misli, što bi značajno moglo utjecati na vaše odnose. Trenutna Venera nasuprot Uranu omogućuje vam oprost prema sebi, što je pozitivno iznenađenje jer ste često fokusirani na opraštanje drugima. Ulazak Merkura u Strijelca naglašava vašu želju za brigom o sebi, a ovaj tjedan planirate jasno pokazati tko ste i što želite.

Blizanci

Ovaj tjedan očekuje vas značajan napredak, a planovi za putovanje mogli bi postati stvarnost. Ulazak Sunca u sezonu Jarca dodatno će vam omogućiti da razumijete mnogo toga. Tranziti sredinom tjedna, poput Marsa u trigonu s Čvorom, Sunčevog sekstila sa Saturnom i Mjeseca u trigonu s Plutonom, ubrzat će vaš napredak. Ovi tranziti djeluju kao poticaj da izađete iz nereda i pronađete svjetlije mjesto. Unatoč izazovima, vaša energija i trud donose zaslužene nagrade.

Rak 

Gotovo je s žvakanjem prošlosti – to ste službeno zaključili. Tranziti koji vas podržavaju ovog tjedna potpuno vas oslobađaju od vezanosti za ono što je već prošlo. Otkrivate da ste spremni promijeniti svoj život, prihvatiti nove ideje i probuditi pozitivnu energiju koja spava u vama. Pod utjecajem tranzita poput Venere nasuprot Urana i Merkura u Strijelcu, osjećate potrebu da poduzmete konkretne korake u vezi sa svojim životom. Marsov trigonski čvor pruža podršku vašoj namjeri da izliječite svoje srce i nastavite dalje. Ovaj tjedan donosi mnogo pozitivnih promjena za vas, Rak. Nastavite vjerovati u dobro i ostanite otvoreni. Ovog tjedna će vas emocije možda izazvati, ali shvatit ćete da sve ima svoj razlog. Ovi dani su prilika za suradnju s univerzumom umjesto da mu se suprotstavljate. 

Lav 

Zaključit ćeš godinu na poseban način, Lave, jer se osjećaš velikodušno i traženo. Ovaj tjedan ste svačiji prijatelj, osjećate se voljeni i potrebni na pravi lavlji način. Zauzimate svoje mjesto kao najtraženija osoba, osiguravajući da svi dobiju dio vas. Dobivate potporu pozitivne energije, a prelazak iz vatre Strijelca u sezonu Jarca otkriva vašu veselu stranu. Merkur u trigonu s Jupiterom pruža vam osjećaj ljubavi i otvorenosti. Sunce u trigonu s Mjesecom obećava sretan ljubavni život ovog tjedna.  Sjajne prilike otvarat će se tijekom ovih dana, ali pripazite da se previše ne naprežete. Važno je tempirati svoje aktivnosti kako biste izbjegli iscrpljenost.

Djevica

Imate izvrsnu priliku zatražiti povišicu ili uputiti poseban zahtjev u osobnom životu. Ovaj tjedan tranziti vam pružaju potporu i jačaju vaše samopouzdanje. Unatoč početnom izazovu s povjerenjem u sebe, ne odustajete. Venera nasuprot Uranu naglašava vašu ulogu u pokretanju stvari, jer propuštanje prilika nije opcija. Marsov trigonski čvor potiče vas da prema sebi zauzmete hrabriji stav. Merkur u Strijelcu omogućuje vam verbalno potvrđivanje u ključnim trenucima. Jasno znate u kojem smjeru idete ovaj tjedan, Djevice, i sada je vrijeme da tamo stignete. Iako je zadržavanje hladnog stava možda korisno, primijetit ćete da se ovih dana želite izraziti s malo emocija. Važno je održati ravnotežu između snage i emocionalne prisutnosti.

Vaga 

Iako biste ovaj tjedan mogli razmišljati o pogreškama u prošlosti, nećete se potpuno posvetiti onome što nije uspjelo. Dok razmatrate sve, isto tako ćete se sjetiti sjajnih trenutaka i shvatiti koliko su vrijedni za vašu sadašnjost i budućnost. Ključni tranziti, poput Mjesečevog trigona s Merkurom, Merkura u Strijelcu i Mjeseca u Blizancima, oblikovat će vaš način komunikacije ovog tjedna. Iako će vaše riječi možda biti suzdržane, osjećat ćete potrebu izraziti svoje mišljenje, vođeni kozmičkom energijom da to učinite u pravom trenutku. Vaš tajming je precizan, a ovaj tjedan će biti onaj u kojem će pobjede proizaći iz istine i truda. Iako je cijeli tjedan produktivan za vas, primijetit ćete da ovih dana posebno dobro obavljate posao. Važno je pratiti svoj osjećaj i činiti ono što smatrate ispravnim za sebe.

Škorpion 

Gotovo kao da se budiš iz negativnog transa i shvaćaš da svijet zaista može biti prekrasno mjesto. Iako se može činiti malo 'predobrim da bi bilo istinito', stvar je u tome da, Škorpionu, više nisi sklon potištenosti. Osjećaš da si platio danak negativnosti i sada si spreman za uživanje u pozitivnim stvarima. Vrijeme je za pozitivno razmišljanje i oproštaj od umornih staza negativnosti. Sezona Jarca dolazi, potičući vas da razmišljate o novim izazovima i da se ne zadovoljavate rutinom iz prošlosti. Merkur u trigonu s Jupiterom postaje vaš najveći saveznik, otvarajući vrata pozitivnom razmišljanju. Mjesec u trigonu s Venerom čini čuda za vaš ljubavni život.

Strijelac 

Nikada ne dopusti da te svijet zbuni. Ovaj tjedan ćete obaviti što je potrebno, a zatim s radošću prihvatiti što god slijedi. Pokazujete izniman osjećaj ravnoteže, Strijelče, posebno tijekom ovih posljednjih dana vaše sezone sunca. Ovaj tjedan vam pruža priliku da shvatite da život ide dalje, bez obzira na to osjećate li se glamurozno ili ne, vi ste spremni za pobjedu. Vaša natjecateljska strana dolazi do izražaja tijekom tranzita poput Merkura u trigonu s Jupiterom, Mjeseca u Ovnu, Mjeseca u trigonu s Marsom i Merkura u Strijelcu. Ovaj tjedan vi ste taj koji osvaja nagrade i rješava nesuglasice. Možda ćete čak tražiti oprost od nekoga koga smatrate da ste povrijedili, a ta akcija će biti olakšana Marsovom tranzicijom. Bez obzira na ono što vas dovodi do ovog trenutka, osjećate se dobro i zadovoljni ste. Tijekom ovih dana ćete postići mnogo, a osjećaj koji ćete imati nakon ovog tjedna bit će osjećaj zadovoljstva. Ući ćete u 2024. godinu znajući da ste dali sve od sebe.

Jarac 

Na svoj način, osjećate se kao da sami plovite kroz ovaj svijet. Iako ste voljeni i cijenjeni zbog svog talenta, otkrit ćete da se suočavate s izazovom - možda posljednji put prije kraja godine. Kao da imate još jednu stavku na popisu koju morate obaviti, a do nje ćete doći ovaj tjedan. Posebno vas dira Merkurov trigon s Jupiterom, koji se pojavljuje istovremeno s Mjesecom u trigonu s Venerom. Primijetit ćete da je jedino područje o kojem se ne morate brinuti vaš ljubavni život. Vi i vaš partner prošli ste kroz mnogo toga zajedno, a tijekom blagdana na kraju godine, sve između vas dvoje ide dobro. Ova stabilnost je opipljiva i primjetna, te ćete cijeniti mir koji vam donosi tijekom ovog vremena.

Vodenjak 

Ovaj tjedan će vam pružiti priliku da prenesete svoje ideje mnogima, iako prepoznajete da vas neki nevoljko shvaćaju ozbiljno. To vam može predstavljati izazov, ali ne odvraća vas. Jedini problem je što vam je potrebna podrška od određene osobe, bez obzira na to vjeruje li u vas ili ne. Srećom, usprkos tome, ovladat ćete vlastitim jezikom i uspješno ćete prenijeti svoju poruku. Ovaj tjedan, Vodenjače, očekuju vas mnogi pozitivni Merkurovi tranziti, a uz podršku moći Ovna, lako ćete iznijeti ono što mislite. Merkur u sekstilu sa Saturnom pomaže vam postaviti granice tako da se sve strane osjećaju poštovano i saslušano.

Ribe 

Iako biste bili spremni za druženje ako netko slučajno stigne, jednako uživate u tome da ovaj tjedan provedete sami sa sobom. Volite ideju društvenog života, ali isto tako posvećujete vrijeme samoći. Tijekom ovog tjedna shvatit ćete da je zapravo prednost biti sam. Uživate u razmišljanju i stvarno ne želite da vas prekidaju, čak i ako se svodi samo na to da sjedite u udobnoj stolici i gledate filmove. Ljepota ovog tjedna leži u tome što se ne osjećate obveznim raditi bilo što, što stvarno smanjuje pritisak. Posebno zanimljiv tranzit je Marsov trigon s čvorom, koji vam pomaže da oprostite određenim ljudima iz prošlosti i pomirite se sa sobom. Ovaj je tjedan pruža priliku za iscjeljenje. Sunce u konjunkciji s Merkurom potvrđuje vaš identitet i želju da odlučujete želite li sudjelovati u zabavi ili ne.

TRENDING

Ova četiri horoskopska znaka vole samoću više od društva
1

Ova četiri horoskopska znaka vole samoću više od društva

Ova četiri horoskopska znaka vole samoću više od društva

Neustrašivi su: Ovo su 3 horoskopska znaka s najvišim samopouzdanjem
2

Neustrašivi su: Ovo su 3 horoskopska znaka s najvišim samopouzdanjem

Neustrašivi su: Ovo su 3 horoskopska znaka s najvišim samopouzdanjem

Koga prati sreća? Zvijezde kažu da su to ova 4 horoskopska znaka!
3

Koga prati sreća? Zvijezde kažu da su to ova 4 horoskopska znaka!

Koga prati sreća? Zvijezde kažu da su to ova 4 horoskopska znaka!

Ovih 5 horoskopskih znakova voli ‘zabadati nos’ u tuđe živote
4

Ovih 5 horoskopskih znakova voli ‘zabadati nos’ u tuđe živote

Ovih 5 horoskopskih znakova voli ‘zabadati nos’ u tuđe živote

Ovo su tri najmanje pouzdana horoskopska znaka. Jeste li među njima?
5

Ovo su tri najmanje pouzdana horoskopska znaka. Jeste li među njima?

Ovo su tri najmanje pouzdana horoskopska znaka. Jeste li među njima?

Jeste li među njima? Ovo su tri najnepouzdanija horoskopska znaka 
6

Jeste li među njima? Ovo su tri najnepouzdanija horoskopska znaka 

Jeste li među njima? Ovo su tri najnepouzdanija horoskopska znaka 

Jeste li među njima? Ova četiri horoskopska znaka su najpravednija
7

Jeste li među njima? Ova četiri horoskopska znaka su najpravednija

Jeste li među njima? Ova četiri horoskopska znaka su najpravednija

Veliki godišnji horoskop za 2024: godina promjena i rasta
8

Veliki godišnji horoskop za 2024: godina promjena i rasta

Veliki godišnji horoskop za 2024: godina promjena i rasta

NE PROPUSTITE

Ovim horoskopskim znakovima se nemojte zamjeriti, jer oni ne opraštaju!

Ovim horoskopskim znakovima se nemojte zamjeriti, jer oni ne opraštaju!

ledene kraljice

Dnevni horoskop: Mjesec u Jarcu donosi fokus na financije i introspekciju

Dnevni horoskop: Mjesec u Jarcu donosi fokus na financije i introspekciju

Novi dan

Tjedni horoskop: Dinamičan tjedan je pred nama, a evo na koje dane treba pripaziti

Tjedni horoskop: Dinamičan tjedan je pred nama, a evo na koje dane treba pripaziti

Kažu zvijezde

Ovo su horoskopski znakovi koji ne vole biti u centru pažnje

Ovo su horoskopski znakovi koji ne vole biti u centru pažnje

skromnost je vrlina

Dnevni horoskop: Blizanac želi nova iskustva, a Ribe traže novi posao

Dnevni horoskop: Blizanac želi nova iskustva, a Ribe traže novi posao

Novi dan

Dnevni horoskop za vatrene znakove: Izazovi i strasti u emocionalnom, financijskom i poslovnom svijetu

Dnevni horoskop za vatrene znakove: Izazovi i strasti u emocionalnom, financijskom i poslovnom svijetu

Novi dan

Ljubav bez rezerve: Ova 4 horoskopska znaka vole punim srcem

Ljubav bez rezerve: Ova 4 horoskopska znaka vole punim srcem

samo ljubav

Dnevni horoskop za zemljane znakove: Dan nosi potencijal za ostvarivanje ciljeva i želja

Dnevni horoskop za zemljane znakove: Dan nosi potencijal za ostvarivanje ciljeva i želja

Novi dan

Attention

Sadržaj koji želite pogledati sadrži elemente koji mogu imati štetan učinak na maloljetnike. Ako želite spriječiti maloljetne osobe u pristupu takvim sadržajima, koristite program za filtriranje!

Nemam više od 18 godina