Instagram @studio_atkinson
//

Instagram @studio_atkinson

Mnogi će se složiti kako nema boljeg osjećaja od gledanja comfort romantične komedije. Ponekad sve što želimo nakon napornog dana na poslu je sjest ispred televizije i upaliti omiljenu romantičnu komediju i pratiti radnju koju često možemo predvidjeti. Ono što daje poseban šarm većini romantičnih komedija je upravo interijer koji je poslužio kao novi trend u svijetu dekoriranja. 

Najnoviji trend u svijetu interijera podsjetit će vas na stanove i kuće nekih od omiljenih likova iz The Holidaya, The Notting Hilla ili Love Actually. Šarmantna estetika uređenja interijera poslužiti će kao inspiracija mnogima koji razmišljaju o preuređenju neke od prostorija u stanu ili kući. Trend je dobio naziv rom com uređenje, a ne postoji jedna konkretna stvar koja bi ga karakterizirala već je najveći naglasak na tome da se postigne taj cozy ugođaj. 

Što je točno rom com uređenje

Drugi naziv ovog trenda je Nancy Meyers estetika koji je dobio naziv prema jednoj od najpoznatijih američkih redateljica romantičnih komedija. Trend replicira interijer u njezinim filmovima gdje je najbitnije postići ugodan i karakteran dojam. Interijeri u romantičnim komedijama s kraja devedesetih ili početka 2000-tih su nesavršeni, pomalo kaotični, ali istovremeno topli. 

Za razliku od ostalih trendova koji su do sada bili aktualni, rom com uređenje ne karakterizira specifičan element dekoracije nego je najbitnije postići cozy ugođaj.

Prostor je odraz osobnosti

Ako želite stvoriti cozy ugođaj koji će osjetiti svatko tko zakorači u prostoriju, najbitnije je da prostor bude odraz vaše osobnosti. To je najbolji recept kako će prostor djelovati ugodno i šarmantno, a to možete ostvariti tako što će te uz pomoć dekoracija i unikatnog namještaja koji će oplemeniti prostor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Theresa Butler Interiors, LLC (@theresabutlerinteriors)

Slijedite temu ili određeni dizajn

Iako ponekad interijeri u romantičnim komedijama djeluju neuredno i kaotično, postoji neki red koji se slijedi. U filmovima je jasno prikazana razlika između njezinog i njegovog stana. Neka prostorija ima zabavnu dekoraciju gdje se nijanse boja usklađuju ili slijedi jedan određeni uzorak poput cvjetnog.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sylwia Philipzig (@hej_sylwi)

Dodajte zanimljive dodatke

Interijer u romantičnoj komediji ne bi bio potpun bez nekog otkačenog dodatka poput neobičnih tapeta, zanimljive dekoracije ili šarenih tepiha. Postoji mnogo jednostavnih načina kako da prostor djeluje privlačno, ugodno, sentimentalno i nostalgično u istom trenutku. Ovdje će se najbolje uklopiti cvjetni motivi ili pejzažni krajolici na slikama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nicole Franzen (@nicole_franzen)

Lifestyle