Zara Home
//

Zara Home

Zagreb je grad prepun raznolike gastro ponude, koja posebno dolazi do izražaja u vrijeme blagdana. Tako će se i ovog Uskrsa na našem blagdanskom stolu pronaći mladi luk, jaja, rotkvice, šunka i ostala tradicionalna jela, među kojima je neizostavna i dobra pinca. Ova ukusna i slatka pogača, sve više dobiva na popularnosti zahvaljujući craft pekarnama koje su svojim interpretacijama klasičnog recepta, pincu ponovno istaknule na gastronomskoj sceni.

Fotografija: Unsplash

Fotografija: Unsplash

Priča o pinci je duga i bogata, s tradicionalnim receptima koje su bake prenosile generacijama, a bilo da preferirate onu klasičnu ili ste ipak skloniji modernijoj verziji pince, u nastavku izdvajamo neka od mjesta u Zagrebu na kojima ove godine možete pronaći vrhunske pince za blagdanski stol.

Korica craft pekarnica

Poznata po visokoj kvaliteti svojih proizvoda, Korica već godinama osvaja srca Zagrepčana svojim aromatičnim i punim pincama. Klasična i mini verzija pince s bogatim okusom naribane korice limuna i naranče uvijek su tražene tijekom blagdana, pa ne sumnjamo kako će to biti slučaj i ove godine. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝐩𝐫𝐚𝐯𝐢 𝐤𝐫𝐮𝐡® (@korica.hr)

Boogie Lab i Kroštula

Boogie Lab i Kroštula pripremaju posebnu verziju pince koja se fermentira tri dana. Njihove pince su bogate aromama vanilije, citrusa, ruma, cimeta i rogača, pa su samim tim sočnije i ukusnije od onih na koje smo do sada navikli.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BoogieLAB (@boogielab_zagreb)

Noel bred Bread & Deli

Poznati zagrebački restoran Noel predstavio je svoj proljetni meni, pa samim tim i njihovu verziju pince. Njihova tajna je u homemade džemu od naranče i prirodnom kvascu koji pincu čini svježijom i dugotrajnijom. Pinca je dodatno obogaćena rumom, vanilijom i maslacem, a nakon zamjesa i oblikovanja ostaje na hladnoj fermentaciji preko noći.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Noel Bread&Deli (@noel_breadndeli)

Bread Club

Bred Club je standardna adresa na koju se uputimo u potrazi za najboljim pekarskim proizvodima. Prošle godine nas je oduševila njihova ukusna pinca, pa ne sumnjamo kako će i ove godine imati jednu od najboljih tradicionalnih pinca u gradu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bread Club (@breadclub_zagreb)

Mlinar

Pekarski lanac Mlinar definitivno ima jednu od najpovoljnijih pinci. Cijena njihove zapakirane pince je 1,85 eura po komadu, a ono što je izdvaja je produljena svježina, pa vam tako ova zapakirana pinca može trajati i nekoliko dana. 

Fotografija: Unsplash

Fotografija: Unsplash

Amélie

Amélie svake godine u ponudi ima sočnu, mekanu i pjenastu pincu koju možete naručiti, a mini verziju pince, od danas možete pronaći u njihovoj slastičarnici u Vlaškoj ulici. Osim pince, Amélie nudi i ostale slastice za blagdanski stol, uključujući orahnjače i makovnjače, koje jedva čekamo isprobati. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amélie (@amelie_slastice)

 

Lifestyle