Lucy Williams
Instagram //

Lucy Williams

Trenutak kada pakiramo zadnje stvari za povratak s mora na posao i shvatimo da nema više svakodnevnog sunčanja, javlja se misao kako očuvati barem ono malo boje na koži. Ako se već ne možemo svakodnevno kupati, piti koktele i jesti najljepšu morsku hranu, onda se trudimo očuvati preplanulu kožu. U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta i trikova koji će vam pomoći u ovome.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lucy Williams (@lucywilliams02)

Hidratacija

Potrebna je unutarnja i vanjska hidratacija kako bi što duže očuvali svoj ten. Pijte dovoljno vode kako bi koža ostala hidratizirana i elastična. Što se tiče vanjske, koristite hidratantne kreme, posebno one koje sadrže aloe veru ili hijaluronsku kiselinu, jer pomažu zadržati vodu u koži.

Eksfolijacija  

S vremena na vrijeme napravite blagi piling - jednom ili dva puta tjedno kako biste uklonili mrtve stanice i omogućili ravnomjerno tamnjenje. Pazite da piling ne bude previše agresivan, kako ne biste oštetili kožu.

After sun losioni

 Nakon sunčanja koristite proizvode za njegu kože koji su namijenjeni produženju tena, poput losiona s efektom "nakon sunčanja". Zapravo, tretirajte kožu kao da se još uvijek sunčate.

Hladniji tuševi

Duga, topla tuširanja mogu isušiti kožu i ubrzati njezino ljuštenje. Radije se tuširajte mlakom vodom i izbjegavajte sapune i gelove koji su agresivni i isušuju kožu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CAMILA COELHO (@camilacoelho)

Fake tan

Ako primijetite da vam se na pojedinim mjestima boja ljušti, možete koristiti blage za samo tamnjenje kako biste osvježili boju. Ovi proizvodi pomažu postići ravnomjeran izgled kože. Ono na što trebate paziti da ne kupiti fake tan koji je tamniji od vašeg prirodnog. Fake it till you make it! 

Ljepota