mani hand care
Instagram //

mani hand care

Teško je pronaći osobu kojoj zimi ruke nisu suhe. Svakome tko barem malo brine o koži ruku je nezamislivo iz kuće izaći bez rukavica. Takvom stanju kože doprinosi suho vrijeme i vjetar što dovodi do pucanja kože. Redovito nanošenje kreme jer može pomoći zadržati vlagu, stvoriti zaštitni sloj i nahraniti kožu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MANI (@manihandcare)

Sastojci poput glicerina, hijaluronske kiseline i uree pomažu zadržati vlagu u koži. To znači da privlače vlagu iz okoline i čuvaju elastičnost kože. Nadalje, kreme za ruke koje sadrže prirodno masne kiseline kao što su popularni shea maslac, kokosovo ulje i bademovo ulje stvaraju zaštitni sloj.  Ako ne volite taj osjećaj na koži već preferirate da se odmah upije u kožu, onda ovo možda nije najbolji odabir formule. Također, ovakav tip krema može biti mrvicu ljepljiv pa ju vrijedi prije isprobati da vidite je li vam odgovora ovakav sastav. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MANI (@manihandcare)

Vitamin E i pantenol su ključni jer pospješuju regeneraciju kože. Ovi sastojci ubrzavaju proces obnove i umiruju crvenilo i iritacije koje su česte tijekom zimskih mjeseci. Izbjegavajte kreme koje sadrže alkohol ili jake mirise jer mogu dodatno isušiti kožu i izazvati iritacije. Radije birajte proizvode s blagim formulama koje su namijenjene osjetljivoj koži.

Što se tiče gustoće, obično postoje dvije skupine ljudi: oni koji ne mogu smisliti gustu kremu i oni koji ju obožavaju. Ne treba se zaboraviti da se obje mogu koristiti u dva različita dijela dana. Preko dana se može koristiti laganija tekstura dok se prije spavanja može aplicirati malo bogatija. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MANI (@manihandcare)

Nije loše da ju više-manje uvijek imate pri ruci, pa ju možete imati u torbi, radnom stolu, ormariću pokraj kreveta ili blizu kauča u dnevnoj sobi. Možete imati najskuplju kremu, ali ako ju ne koristite redovito, teško da će se vidjeti rezultati. 

 

 

Ljepota