Kristen Stewart
Profimedia //

Kristen Stewart

Tko nije pogledao Twilight neka kaže sada ili neka šuti zauvijek. Šalimo se, ali - stvarno? Isprva indie film, a potom franšiza koja je u jednom trenutku po popularnosti prestigla Harry Potter filmove, je lansirao karijere nekoliko danas poznatih glumaca i glumica. Dok se Robert Pattinson koji je tumačio ulogu prvog vampira filma vrlo dobro uklopio u ostale ogromne projekte tijekom svoje karijere, gdje se u jednom trenutku poput onog stereotipnog vampira transformirao u čovjeka šišmiša (Batmana), njegova nekadašnja privatna i poslovna partnerica Kristen Stewart je otišla u puno elegantnijem smjeru. Kako filmskom, tako definitivno i modnom.

Kristen Stewart
Profimedia

Kristen Stewart

Stewart je nakon Twilighta, unatoč masovnim kritikama na njenu glumačku sposobnost, nastavila s puno eksperimentalnijim ulogama. Prvi veći projekt joj je došao već 2012., kada je s Chrisom Hemsworthom i Charlize Theron glumila u blockbuster Snjeguljica i lovac, a nakon toga je nanizala još par filmskih uspjeha poput Zauvijek Alice, Café Society i Neke žene. Ipak, najveći uspjesi su joj došli relativno nedavno, primjerice uloga u remakeu filma Charliejevi anđeli. Potencijalno njena dosadašnja uloga života je bila uloga princeze Diane u napetom i zamalo Oscarom nagrađenom filmu Spencer. Ta joj je uloga zaradila i prvu ikada nominaciju za najbolju glumicu.

Kristen Stewart
Profimedia

Kristen Stewart

Njenu ulogu u Spencer najviše pamtimo po spektakularnim kombinacijama koje su izrađene u suradnji s kućom Chanel. Stewart i Chanel imaju već dugotrajni odnos koji traje više od desetljeća, a 2013. je službeno postala ambasadorica brenda za modu, kozmetiku i parfeme. Vjerovali ili ne, bilo je to zbog Karla Lagerfelda koji je uživao u njenim filmovima. Nakon njegove smrti, Stewart je otkrila razne detalje njihovog bliskog odnosa, poput činjenice da ga se isprva bojala. Ipak, poput njihovog atipičnog odnosa, Stewart i Chanel su na prvi pogled čudna, no ipak fenomenalna kombinacija. Njena ležerna i granično punk estetika je svakom Chanel komadu dodala dobru dozu modernosti. Klasične tweed kostime je redovno nosila na otkriveno poprsje i nekoliko ogrlica, Chanel couture komadi bi na njoj izgledali u potpunosti drugačije, a njena se nesvakidašnja estetika savršeno uklapala u njihove prve redove.

Kristen Stewart je bila uistinu camp na Met gali 2019. kada se pojavila u custom Chanel topu i hlačama koje su vidno asocirale na Davida Bowieja.

Kristen Stewart
Profimedia

Kristen Stewart

Kratka i plava kosa se savršeno slagala s njenom Chanel couture haljinom s interesantnim gornjim dijelom na crvenom tepihu Festivala u Cannesu, gdje se pojavila na projekciji filma 120 Beats per Minute.

Kristen Stewart
Profimedia

Kristen Stewart

Zablistala je u fenomenalnom komadu tada mladog francuskog dizajnera Kevina Germaniera na premijeri filma Charliejevi anđeli u Los Angelesu.

Kristen Stewart
Profimedia

Kristen Stewart

Press turneja za Spencer je, očekivano, bila puna Chanel komada. Od svih njih, nama se najviše izdvojio onaj na londonskoj premijeri, odnosno lagana plava haljina strateški izvezena s nekoliko nizova kristala.

Kristen Stewart
Profimedia

Kristen Stewart

Apsolutnu modnu pobjedu je Kristen odnijela još jednom u Cannesu 2022. Na promociji filma Crimes of the future se pojavila u Chanel verziji odijela za utrke, a crveni tvid izvezen morem Chanel perlica je jednostavno fenomenalan.

Kristen Stewart
Profimedia

Kristen Stewart

Stewart će nas uvijek inspirirati svojim atipičnim i ležernim modnim izborima, a jedva čekamo iduću press turneju nekog njenog itekako uspješnog filma.

Moda